Zabava

Bi umrli za ljubezen?

Vito Tofaj
21. 1. 2014, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Potem ko je opera Aida Giuseppa Verdija lani pred koncem leta dočakala veliko premiero v Mariboru, jo je zdaj doživelo še ljubljansko občinstvo.

Vito Tofaj

V koprodukciji SNG Opere in baleta Maribor in Cankarjevega doma iz Ljubljane je na odru Gallusove dvorane, v sicer nekoliko spremenjeni igralski zasedbi, zaživela nesmrtna opera o ljubezni in žrtvovanju. Je za ljubezen ali morda za kaj drugega vredno umreti? Takole so odgovorile naše sogovornice.

Dubravka Tomšič Srebotnjak: »Ja, bi rekla, da včasih je. Za kaj? Odvisno. Kot je to storila Aida? No, o tem je težko govoriti ali primerjati, saj je Aida drama. Toda tudi v življenju se pogosto zgodi, da se ljudje žrtvujejo. Za ljubezen. Za poklic. Za domovino. Za ideal ...«

Nelida Nemec: »Ne. Za nobeno stvar ni vredno umreti! Vredno je živeti, upati v življenje in verovati vanj. In se zanj boriti!«

Rija Čič: »Mislim, da so časi romantične ljubezni in takšne požrtvovalnosti minili, zdaj smo vsi bolj pragmatični. Za kaj bi se žrtvovala jaz? Hm, če že za kaj – verjetno tudi za ljubezen.« (smeh)

Več vas čaka v novih Obrazih!