Zabava

Konec za princa Harryja!

STA/N.J.
17. 1. 2014, 14.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Princ Harry, ki med predstavniki kraljeve družine velja za pravega zabavljača, je zaključil eno poglavje v svojem življenju. Zdaj ga čaka popolnoma drugačno življenje ...

www.hellomagazine.com

Kensingtonska palača je v sporočilu zapisala, da je 29-letni Harry zaključil služenje v tretjem polku britanskih zračnih sil. Med njegovimi novimi odgovornostmi bo pomoč pri usklajevanju pomembnih projektov in spominskih dogodkov, povezanih z vojsko, so dodali. Britanski princ Harry je tako končal z letenjem vojaških helikopterjev apache in se lotil dela za pisarniško mizo. Po novem se namreč ukvarja z organizacijo spominskih vojaških dogodkov, so danes sporočili iz kensingtonske palače.

Harry je sam povedal, da je med služenjem ubijal talibanske borce, ki so napadali britanske vojake.

Princ je sicer v treh letih v britanskih vojaških silah služil tudi kot kopilot apache helikopterjev v Afganistanu. Bo pa Harry, najmlajši sin princa Charlesa in pokojne princese Diane ter mlajši brat princa Williama, obdržal dosedanji čin. Princ je služil kot kopilot bojnega helikopterja apache med 20-tedensko misijo v afganistanski provinci Helmand, ki se je končala januarja lani. Kasneje se je kvalificiral za poveljnika helikopterja.

Princ Harry bo vključen v avstralske vojaške enote v Sydneyju, Darwinu in Perthu.