Zabava

Bi po nogah prepoznali, katera Slovenka je to?

mv
17. 1. 2014, 12.46
Posodobljeno: 13. 5. 2023, 10.12
Deli članek:

Pevka Manca Špik si je po napornem decembru privoščila pobeg na toplo, natančneje v Dubaj, iz katerega bo pot nadaljevala proti Avstraliji in avanturo končala na Baliju.

Facebook

Manca bo letošnji zimski dopust združila z delom, saj bo po kratkem oddihu v Dubaju pot nadaljevala v Avstraliji, kjer jo čaka 43-dnevna turneja. Prvi koncert bo imela v Melbournu, nato gre še v Canberro, Sydney, Brisbane, Adelaide in Perth, naporen mesec pa bo končala na Baliju. Domov se bo vrnila konec februarja, zagorela in pripravljena na nove izzive. V Dubaju je Manca dopustovala že leta 2007, na te počitnice pa jo vežejo prav posebni spomini. »Ko sem bila zadnjič v Dubaju, je neki šejk ponujal kar 80 kamel zame! Od takrat je minilo že precej let. A mislite, da jih bo tokrat kdo ponudil manj ali več?« je svoje spletne prijatelje vprašala Manca in pod njeno objavo se je vsul plaz komentarjev. »Dvakrat več! Ampak mi Mance ne damo,« je zapisal nekdo.

Ne mara podrejenosti

Manca je na facebooku izdala tudi, da nad podrejenostjo žensk v arabskem svetu ni niti najmanj navdušena. »Ko smo pridobivali vizum, so moški člani odprave morali pisati vse živo, na primer ime očeta, zakaj potujejo, kje bodo ... Skoraj bi morali navesti še številko noge. No, ko so ti šejki prišli do mene, pa je zadoščalo samo, da me je nekdo v vizum vpisal kot 'wife' (žena, op. p.). Lastnina. Zanima jih samo, komu pripadaš, in nič več. Groza,« se je spomnila Manca, ki pa bo kljub zoprni izkušnji v Dubaju zagotovo uživala!