Zabava

Michelle Obama praznuje abrahama, ga bo preživela z možem?

STA/M.J.
17. 1. 2014, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Prva dama ZDA Michelle Obama danes praznuje 50. rojstni dan. Kot pravi, z leti postaja vse samozavestnejša, pomaga pa tudi dejstvo, da bo v Beli hiši in v soju žarometov le še tri leta in da pred njo ne bo več nove naporne predsedniške kampanje za njenega moža Baracka Obamo.

www.theatlantic.com

Zabava za rojstni dan bo v Beli hiši v soboto, povabljeni pa so dobili zanimivo navodilo, naj pridejo siti, ampak v udobni obutvi in pripravljeni na ples.

Mož ji je uvodno darilo za rojstni dan dal že predčasno, ko jo je po družinskem dopustu za božič in novo leto pustil še nekaj časa samo na Havajih, sam pa se je s hčerkama Malio in Sasho vrnil v Washington. Dekleti sta šli v šolo, Obama pa v Ovalno pisarno.

Michelle Obama je imela pred rojstnim dnevom odkrit pogovor za revijo People, v katerem je zatrdila, da z leti postaja vse samozavestnejša in da jih je vse bolj jasno, kdo je kot ženska. Na vprašanje, ali kdaj razmišlja o lepotnih operacijah ali drugih sredstvih za navidezno pomladitev, kot je botoks, pa je odgovorila nikalno, vendar dodala: "Naučila sem se, da ne smeš nikoli reči nikoli. Ženske morajo biti svobodne, da lahko naredijo, kar morajo, za boljše počutje."

Njena dediščina v Beli hiši bo zagotovo zdrava prehrana za otroke in v zgodovino se je zapisala kot prva dama, ki je na območju Bele hiše uredila zelenjavni vrt.

Sama pravi, da se s hrano pretirano ne obremenjuje, čeprav pazi, da sta pri obrokih vedno zraven zelenjava in sadje. Zdravstvene preglede pa redno opravlja. Redno tudi telovadi, čeprav zadnje čase manj teče in se bolj posveča jogi za večjo prožnost.

Med vzornicami je navedla igralko Jane Fonda in tudi njeno mamo, prvo babico ZDA Marian Robinson, ki je stara 76 let in pove, kar misli, ter dela, kar hoče. "Sama še nisem na tej stopnji, ampak se veselim, ko bom lahko počela enako," je povedala prva dama ZDA, ki se bo po odhodu iz Bele hiše lahko malce bolj sprostila tudi glede oblačenja.

Tako kot njene predhodnice je tudi ona namreč nenehno izpostavljena kritičnim pogledom in v preteklosti ni bilo malo napadov. Kritizirali so jo zaradi razkošnih počitnic v Španiji v času krize, kar je bilo sicer všeč Špancem, obrvi pa so dvigovali tudi, ko je bila v kratkih hlačah na predsedniškem letalu Air Force One, in ko je v 500 dolarjev vrednih teniskah obiskala ljudsko kuhinjo.

Republikanci si jo radi privoščijo zaradi kampanje o zdravi prehrani, a Michelle Obama ostaja bolj priljubljena od svojega moža. Zadnje ankete kažejo, da ima o njej pozitivno mnenje okrog 60 odstotkov Američanov, o njenem možu pa le okrog 45 odstotkov.