Zabava

Prihajajo še neobjavljene pesmi Johnnyja Casha

STA/N.J.
16. 1. 2014, 10.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Sin Johnnyja Casha, John Carter Cash, je dejal, da bodo v prihodnosti izdali še več albumov Casheve glasbe, prvi pa bo album doslej neobjavljenih pesmi Out Among the Stars, ki bo izšel marca. Glasbenik je 12 še nikoli objavljenih pesmi na albumu za založbo Columbia Records posnel v letih 1981 in 1984.

banditblog.com

Album, ki ga je sin označil za zaklad, med drugim vsebuje duete s Cashevo ženo June Carter in prijateljem Waylonom Jenningsom. Posnetke, ki jih takrat niso izdali, nato pa je založba prenehala sodelovati s Cashem, je sin odkril med pregledovanjem zasebnega arhiva. Poleg omenjenega albuma, je Carter Cash odkril na stotine kolutov posnetkov, med drugim posnetke duetov z Bobom Dylanom.

Carter Cash je za BBC dejal, da je med posnetki še ogromno glasbe, ki je še niso objavili. "A ne želimo izdati stvari, ki ne pomenijo nič. Objavili bomo tiste, za katere verjamemo, da bi si to želel oče," je pojasnil. Doslej je bilo prodanih več kot 90 milijonov albumov glasbe Casha, ki je poznan po vrsti pesmi, med drugim po Ring of Fire in I Walk the Line, ter po nastopih v zaporih.

"Pel je za tiste na dnu. Poskušal se je dotakniti tistih, za katere se ni zanimal nihče," je še dejal Carter Cash.