Zabava

Angel smrti: thrash poslastica na Metelkovi

U. K.
8. 12. 2013, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

December so na Metelkovi pod okriljem Dirty Skunks odprli death-thrasherji in več kot dodobra ogreli občinstvo.

Drago Čigon

Ljubitelji thrasha so se v nedeljo, 1. decembra, zgrnili v Channel Zero in imeli so kaj videti. Ponovno so se v Ljubljano vrnili Američani Death Angel, s seboj pa so pripeljali odlično spremljevalno zasedbo.

Koncert je odprla skupina Adimiron, ki je malce razgrela vroče metalske glave, nato pa je na oder, sicer z malce zamude, prišla italijanska skupina Extrema. V Extremi so že kar stari mački, ki sicer na trenutke spominjajo na Pantero, a na samosvoj način, tako da to nikakor ni moteč element. Extrema je precej dobro pripravila občinstvo na čisto energijo, ki je sledila. Omeniti moramo, da ji je kolikor toliko uspel tako imenovani zid smrti (wall of death).

Za Extremo je oder okupirala nemška skupina Dew Scented, ki s svojo tehnično natančnostjo in nemško brezhibnostjo pomeni pojem tehničnega death thrasha. Nastop Dew Scenteda na odru je nekako prikaz, zakaj so ljubitelji metala ... Ne potrebujejo ognjemetov, posebnega light showa, golih plesalk ali kaj podobnega. Vse, kar potrebujejo, so kvalitetni glasbeniki, ki se ne podrejajo splošnim glasbenim trendom. In to Dew Scented gotovo so. A ljubitelji thrasha so vsekakor čakali na zaključek.

Kalifornijski thrasherji Death Angel so nastali že davnega leta 1982. Vmes so si sicer vzeli precej dolg premor, od leta 1991 do 2001, nato so se vrnili z vso močjo, njihovi albumi pa do danes niso izgubili niti malo ostrine. Enako velja za njihov koncert, ki je bil mogoče nekoliko bolj statičen, a le zaradi majhnosti odra. So tehnično do potankosti dovršen bend, ki se sicer nima kaj dokazovati, a se z vsakim koncertom vseeno dokaže.

Tako so pri Dirty skunksu začeli decembrsko metalsko sezono v polnem tempu, že 11. decembra pa bomo v Orto Baru videli Havok (ZDA), Angelus Apatrido (Spa) in Savage Messiah (UK).