Zabava

Odpira Saša Einsiedler gostilno?

Andreja Comino
7. 12. 2013, 12.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Urnik Saše Einsiedler je zapolnjen z mediacijo, treningom vseživljenjskega učenja, predavanji in pisanjem priročnika, kako do boljše samopodobe.» Nič silnega pametovanja, samo praktični napotki in vaje,« pravi. Ob tem pa skrbi še za svojih pet otrok, starih od pet do devetnajst let. Tokrat je iskreno spregovorila o tem, da je voditi takšno družino podobno upravljanju podjetja.

osebni arhiv

Njena starejša hči Manca je že študentka pedagoške fakultete, sin Gašper je srednješolec, Martin in Polona sta v osnovni šoli, najmlajša Urška pa je zadnje leto v vrtcu. Vsak ima poleg šole še kakšen krožek, plesne vaje, boks, pevski zbor, gasilce ... Prav veliko obšolskih dejavnosti si niso naložili, saj je mirno popoldne ob družabni igri doma vredno več kot hitenje in vožnja naokoli.

Otroci večinoma opravijo domače naloge že v šoli, če kaj ostane, to naredijo doma. Vedo, da je to njihova dolžnost, čeprav jih mora mama na to kdaj tudi malo spomniti. »Lepo je, ko vidim, da sin priskoči sestrici na pomoč pri kakšnem matematičnem računu.« Sicer pa ni pretirano stroga.

Manca jo kar naprej opominja, da je preveč popustljiva. Kljub temu ima vsak svoje zadolžitve. Gašper opravi težja dela, kot je košnja trave, pozimi skrbi za drva in peč. Martin se mu pri tem rad pridruži. Mance, ki je bila zadolžena za pospravljanje kuhinje, zdaj čez teden zaradi študija ni, tako da Saša v to uvaja druge otroke. Vsak mora pospraviti za seboj, tudi najmlajša. Večkrat jih opomni, da ni njihova služkinja in da živijo v skupnosti, kjer mora vsak prispevati svoj delež.