Zabava

Žalostna zgodba zaradi preveč denarja

5. 12. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Frances Bean Cobain se je rodila v Los Angelesu 18. avgusta leta 1992. Ime je menda dobila po kitaristu škotske skupine The Vaselines, Francesu McKeeju. Srednje ime – Fižolček – je dobila, ker se je Kurtu na ultrazvoku zdelo, da je podobna fižolu. Zdi se, da je najstnica trdno odločena, da ne bo unovčila svojega zvezdniškega statusa.

Zavrnila je vlogo Belle v sagi Somrak, Tim Burton jo je zaman snubil za glavno vlogo v svojem filmu Alica v čudežni deželi. Morda je zato, da bi ji uspelo brez pomoči slavnega imena, v Los Angelesu odprla umetniško razstavo pod psevdonimom Tim Fiddle. Šlo je predvsem za skice demonskih obrazov, narisane z ogljem.

Podobe verjetno niso presenetljive za mladenko, katere starši so se otepali številnih težav. Nihče ne pozna natančne vsote v skladu, ki ga je leta 1997 ustanovilo sodišče. Edina, ki je razkrila podrobnosti, je Courtney, vendar ona ni ravno najzanesljivejši vir. Enkrat je trdila, da Frances dobiva 40.000 tisoč funtov na mesec, drugič, da 25.000.

A poznavalci podobnih skladov pravijo, da je eno ali drugo vsoto zagotovo začela dobivati šele s polnoletnostjo in da jo bo dobivala bodisi do konca življenja bodisi do izpraznitve sklada. Srhljiva ironija Kurtovega samomorilskega sporočila je, da zaradi njegove smrti hči ni srečnejša, le bogatejša. In kar je še hujše: pustil jo je, da se mora sama ukvarjati s svojo nemogočo mamo – in to je zapuščina, ki je ne more nadomestiti še tako velikanska vsota denarja.