Zabava

Visoka upanja

mv
29. 11. 2013, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Štiriinšestdesetletni Bruce Springsteen ali The Boss, kot ga radi poimenujejo mediji, se januarja vrača z novim studijskim albumom, ki nosi visokoleteči naslov High Hopes. To be že osemnajsti studijski projekt ameriškega glasbenika.

Profimedia

Na albumu High Hopes se kot gost pojavi Tom Morello, kitarist skupine Rage Against the Machine; posnel in odpel je več pesmi na albumu, med drugim tudi The Ghost of Tom Joad, saj je, kot pravi Bruce, “moja muza, ki je poskrbela, da so se stvari delale na višjem nivoju”. Springsteen je na albumu počastil tudi prijatelja, Clarencea Clemensa, ki je preminil leta 2011, ter Dannyja Federicija, ki je umrl leta 2008. Objavil je pesmi, posnete z njima, in to pospremil z besedami: “To so naši najboljši neobjavljeni materiali iz prejšnjega stoletja.”

Glasba, ki jo je želel deliti

Projekt bi moral najprej vsebovati le glasbeni material, ki ga pevec še ni objavil, a med Springsteenovo turnejo s skupino E Street Band so se načrti spremenili. Album je postal mešanica novih pesmi oz. na novo posnetih uspešnic ter naslovnice starega albuma. »Gre za glasbo, za katero sem vedno čutil, da jo moram izdati,« je povedal Bruce, ki kljub temu, da se približuje 65. letu, še vedno neumorno nastopa po vsem svetu in oboževalce razvaja s svojo glasbo.