Zabava

Abba se bo znova združila?!

A.M. / STA
16. 11. 2013, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Legendarna švedska pop skupina razmišlja o ponovnem skupnem nastopu, da bi zaznamovala 40. obletnico zmage na Evroviziji. Obstajajo načrti, da bi nekaj pripravili, a v tem trenutku ne morem napovedati, kaj se bo z njimi zgodilo, pravi pevka Agnetha Faltskog.

Profimedia

Agnetha: »Staramo se. Ne predstavljam si, da bi se na odru pojavila s palico.«

ABBA je nastala leta 1972, ko je Faltskogova spoznala poznejšega moža, kitarista in pisca pesmi Björna Ulvaeusa, Bennyja Anderssona in Anni-Frid Lyngstad.

S svojimi glamuroznimi opravami in videi je zasedba dosegla do takrat nepreseženo število hitov, kot so Mamma Mia, Dancing Queen in Super Trouper. S prodajo več kot 380 milijonov plošč po svetu so postali ena najuspešnejših pop skupin. Skupina se sicer nikoli ni uradno razšla, a njihov zadnji album The Visitors je izšel leta 1982. Faltskogova in Lyngstadova sta se potem preizkusili v solo karierah. Andersson in Ulvaeus sta napisala muzikal Chess, 24 skladb zasedbe pa spremenila v muzikal Mamma Mia (1999).

Doslej so vsi štirje člani vztrajno zanikali možnost ponovne združitve, saj si, kot je Ulvaeus dejal na švedski premieri Mamma Mie leta 2008, želijo, da bi si jih ljudje zapomnili takšne, kot so bili - mlade, živahne in polne ambicij. Ulvaeus je podobno dejal tudi ob predstavitvi skupini posvečenega muzeja, ki so ga v Stockholmu odprli 7. maja letos.

Profimedia