Zabava

Zakaj je morala umreti tako mlada

T.P.
16. 11. 2013, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vincea Neila (52), pevca heavy metal skupine Motley Crue, je leta 1995 močno prizadela smrt štiriletne hčerke Skylar. Bolečino je kar dve leti utapljal v alkoholu in pomirjevalih, dokler ga ni obiskal hčerin duh. Skylar so pripeljali v bolnišnico zaradi vnetja slepiča, a so zdravniki odkrili tumor, zaradi katerega je po nekaj mesecih neuspešnih kemoterapij umrla.

Profimedia

''Ko je Skylar zbolela, sva bila z ženo že ločena. Po pogrebu sem kar goltal tablete in se nalival z alkoholom, za vse mi je bilo vseeno – za bend, prijatelje, družino … Na ta način sem se želel ubiti, da bi bil lahko s hčerko. Vedno sem imel ob sebi njeno odejico, ki je dišala po njej, tudi med spanjem," je povedal Vince.

Profimedia

Ponoči ga je obiskala

''Neke noči, ko sem že legel v posteljo z njeno odejico in s svojimi demoni, ki so me nagovarjali, naj umrem, sem v snu začutil blago premikanje odejice. Prebudil sem se, v sobi je bila mrtva tišina. Vrata so bila odprta, bil sem prestrašen, nisem vedel, kaj se dogaja. Nenadoma se je pred mano pojavila ona. Gledala me je naravnost v oči. Nisem mogel verjeti.

Profimedia

Rekla je samo: 'Zdravo, očka!' Vem samo, da nisem sanjal, da se je dogajalo v resnici. Nosila je belo oblekico in copate v obliki male sirene. Odpravila se je iz moje spalnice ter me povabila, naj ji sledim. Šel sem za njo, ustavila se je v dnevni sobi, kjer je legla na tla in začela risati po svoji pobarvanki. Smejala se je, ker se ji je kitka obarvala rdeče. Skupaj sva se igrala polovico noči, nato pa me je zapustila, rekoč, da mora iti,'' se spominja glasbenik.

Profimedia

 Očka, ne bo me več k tebi

Naslednjega dne prvič po dveh letih ni posegel po zdravilih in alkoholu, Skylar pa je še dva tedna prihajala k njemu vsako noč. Ob zadnjem srečanju sta, kot je povedal Vince, iz papirja izrezala cvetlice ter jih nalepila na njeno oblekico.

»Vonjal sem lepilo, zato ni bilo razloga, da bi pomislil na to, da sanjam. Nehal sem piti in se drogirati, spoznal sem, da imam nenadoma povsem drugačen pogled na življenje. Zadnji večer mi je rekla: 'Očka, ne bom več mogla prihajati k tebi.' Vprašal sem, zakaj. 'Šola. Ko zaključim z učenjem, se vrnem,' je odgovorila.

S temi besedami je izginila. Bil sem žalosten, a sem razumel, da po smrti obstajajo druge stvari, ki se jih moramo naučiti. Ona je odšla po znanje, ki ga sam še dolgo ne bom dobil,« je opisal Vince, ki je v tistem trenutku dojel, da mora nadaljevati svoje življenje, brez alkohola in tablet.

 Hčerka mu je pustila darilo

Profimedia

»Nekega dne, ko sem vstopil v domačo garderobo, sem na polici uzrl belo oblekico z malimi papirnatimi cvetlicami. Za vse, kar sem doživel, vključno s tem, da so mi hčerkini posmrtni obiski rešili življenje, nisem potreboval nobenih dokazov. Toda ta dogodek je bil dokaz, da je bilo vse resnično. Prepričan sem, da mi je oblekico pustila moja Skylar. Od takrat je minilo že veliko let, a vem, da jo bom znova videl; želim si, da bi bila ponosna name,« pravi Vince Neil.