Zabava

'Foušije' ne poznajo

A.M.
21. 9. 2013, 10.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ker so v svojem poslu pravi profesionalci, znajo – ob dobri zgodbi – stopiti skupaj. To velja za naš najbolj priljubljen narodno-zabavni ansambel Modrijani, ki je v polki Zapojmo, zaigrajmo združil moči z Ansamblom Spev.

Modrijani in ansambel Spev.

»Spet smo stopili skupaj, zapeli, zaigrali - in tukaj je!« so bili glasbeniki enotni in nasmejani ob dejstvu, da jim je uspel še en skupni projekt. Kot vemo, so člani ansambla Spev in Modrijani že več kot deset let prijatelji.

Fantje imajo isto poslanstvo, saj zabavajo ljudi s svojim petjem in igranjem. Vemo tudi, da imajo oboji veliko nastopov, zgodi pa se, da tudi hkrati stojijo na istem odru. Tako bodo Modrijani kaj kmalu gostje na koncertu Ansambla Spev Po Slakovi poti, ki bo 15. novembra v Velenju, Spevovci pa bodo že prihodnji mesec popestrili razprodano Noč Modrijanov, ki bo 24. in 25. oktobra v Celju. Pa je zaradi tega med njimi prisotna vsem znana slovenska 'foušija'?

Pravijo, da 'foušije' ne poznajo, radi pa v svetu glasbe kaj skupaj ustvarijo. Polka Zapojmo, zaigrajmo ima sicer kar dolgo zgodovino, za ta simpatični 'glasbeni duet' pa sta jo Jože Galič in Brane Klavžar napisala že pred sedmimi leti. Sedaj pa jo pošiljajo na radijske postaje v novi, sveži in bolj eksplozivni izvedbi, kot se za takšne fante, ki so sinonim za dobro zabavo, tudi spodobi! »Nič ne bo narobe, če zraven tudi zaplešete ... Spev in Modrijani pojejo in igrajo samo za vas,« so nam še zaupali priljubljeni fantje.