Zabava

Stephen King priznal, da je pred izidom nadaljevanja Sijanja napet

STA/M.J.
19. 9. 2013, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški pisatelj Stephen King je priznal, da je pred izidom nadaljevanja dela Sijanje rahlo napet, saj bo po njegovem mnenju 95 odstotkov recenzij romana "Doctor Sleep" primerjava s Sijanjem. "Zaradi tega sem nekoliko napet, saj je od tedaj preteklo že precej vode in sem drug človek," je King dejal za britanski BBC.

bookfindings

Pisatelj, rojen leta 1947, sicer verjame, da se je njegovo pisanje od Sijanja, ki ga je napisal pri 28 letih, precej izboljšalo.

Kot je dodal, je na spletu precej komentarjev v smislu, da bodo ljudje prebrali knjigo, a nikakor ne pričakujejo, da bi bila tako dobra kot knjiga, ki jo je leta 1980 Stanley Kubrick priredil za filmska platna z Jackom Nicholsonom v glavni vlogi.

"Seveda pa sem optimist in želim, da bi, ko bodo knjigo prebrali, rekli, da je dobra. Resnično pa si želim, da bi rekli, da je boljša od Sijanja," je priznal King.

"Doctor Sleep" sledi zgodbi dečka, ki je preživel dogodke, opisane v Sijanju. Danny Torrence, ki dela v hospicu, kjer s "sijanjem" pomaga umirajočim na oni svet, spozna deklico, ki ima enako sposobnost, sledijo pa ji vampirji, ki se hranijo z esenco otrok, kot je ona.

"Želim si, da bi se občinstvo zaljubilo v te osebe in zanje skrbelo, ker lahko tako ustvariš suspenz, ki ga potrebuješ. Ljubezen ustvarja grozo," je dodal pisatelj.

Nadaljevanje Sijanja bo na knjižne police prišlo 24. septembra.