Zabava

Bosanski maneken v vlogi gejevskega sina Drakule

mv
15. 9. 2013, 16.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Trenutno najbolj znan maneken na svetu Andrej Pejić, ki je rojen v Bosni in Hercegovini, a z družino že od otroštva živi v Avstraliji, je modno brv zamenjal za filmsko snemanje. Prvič se je namreč preizkusil v vlogi igralca v turški nadaljevanki. Njegov lik? Istospolno usmerjen sin grofa Drakule!

Twitter, Profimedia

Mladi maneken Andrej Pejić dokazuje, da je vsestranski umetnik. Potem ko je osvojil vse, kar se v modi osvojiti da, se je lotil še igralstva. Pred nekaj dnevi je v Turčiji zaključil s snemanjem televizijske serije Fatih, v kateri igra homoseksualnega sina grofa Drakule. V novi vlogi je dal vse od sebe. Čeprav je že drugi dan snemanja padel s konja, se je pobral in profesionalno delal vse do konca. Med ježo je izgubil ravnotežje, saj se je pred tem le eno uro učil jahanja. Poškodoval si je brado in dlani, a to ga ni ustavilo.

Umrl zaradi ugriza brata

V Istanbulu je preživel sedem dni, ves čas pa je nanj pazilo pet osebnih stražarjev. Njegov lik Radu Bej je sin grofa Drakule, vanj pa se v seriji zaljubi sin turškega sultana Mehmet. Nekateri zgodovinski viri pravijo, da je bil Radu vampir, umrl pa je zaradi ugriza starejšega brata, ki se ga je želel znebiti zaradi njegove spolne usmerjenosti. Andrej je dogodivščine s snemanja redno delil s svojimi sledilci na Twitterju, ki jim je zaupal tudi, da so se snemanja vsak dan začela ob sedmih zjutraj. Priznal je, da je igranje težko, sploh v tujem jeziku, a je dodal tudi, da je igra vsekakor bolj kreativna od hoje po modni brvi. Po končanem snemanju se je maneken vrnil domov. Govori se, da naj bi še letos prevzel vlogo enega od žirantov v oddaji Top model, katere lastnica je Tyra Banks.