Zabava

Neznosna žeja častnih gostov

bralka
15. 9. 2013, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ja, tudi v sicer zaspanem Kamniku se vsako leto odvijeta najmanj dve odmevni oziroma tradicionalni prireditvi, ki se ju tudi sama rada udeležim. To sta Kamfest – pohvala organizatorjem, res je iz leta v leto boljši in prav za vsakogar se najde nekaj, kar ga pritegne.

kamnik-tourism.si
Premierka Alenka Bratušek v družbi kamniškega župana Marjana Šarca

Tokratne narodne noše pa mi žal ostajajo v nekoliko grenkem spominu zaradi nekaj ponesrečenih potez, za katere iz srca upam, da se ne bodo več ponovile.

1. Častni gostje so si prireditev lahko ogledali sede na oblazinjenih stolih, na najboljši možni lokaciji. Do tu vse lepo in prav. Zelo pa me je zmotilo, da so letos te goste postregli še s šampanjcem in še s čim, in to natakarji z belim prtičkom čez levo roko. Nekaj podobnega lahko vidiš samo še v kakšnih ameriških filmih in žal v Kamniku. Vreme je bilo res lepo in prijetno toplo, a menim, da kdor ne more niti ene same ure sedeti brez pijače, je bolje, da ostane kar doma! Še posebno bolno pa to zgleda zato, ker smo v času krize in recesije. Tu pa vidiš na eni strani Malega gradu 'hordo bogatunov', ki imajo vsega preveč, znajo pa učiti one z druge strani, da moramo stisniti zobe in potrpeti, tudi če nam kdaj pa kdaj zmanjka za vsakdanji kruh! "Ne glej, kaj jaz delam, ampak kaj jaz učim!?" Mladi župan bi o tem lahko malo razmislil ali pa se kaj naučil od svojega predhodnika, g. Smolnikarja, ki je prav tako mnogokrat gostil pomembne goste, res visoke in pomembnejše kot Bratuškovo (Türka, Pahorja, Erjavca, Janšo in še bi se jih veliko našlo, pa čeprav bi se o njihovi 'pomembnosti' dalo še in še pisati, saj so zame osebno vsi enaki!), a je vse pogostil za zaprtimi vrati sobe v občinski stavbi.

2. In še varnostniki Alenke, ki jih je bilo vsaj 20 in so grobo odstranjevali in porivali ljudi stran od nje, da ji ne bi slučajno kdo prišel preblizu! Je to res potrebno? Tudi Kučan je bil že v Kamniku, pa niso niti slučajno kar zaprli ceste, tudi za pešce(!), ko se je gospod fotografiral pred občinsko stavbo!

To so dejstva, o katerih bi vam v prihodnje toplo priporočala, da malo razmislite, premierka! Pozabljate, da vas je izvolilo ljudstvo. Vzemite si urico časa in prosite Boruta (Pahorja), za nekaj inštrukcij. Njemu gre obnašanje v javnosti res veliko bolje.