Zabava

Kdo je slavil na festivalu Ptuj 2013?

A.M.
4. 9. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju se je odvil že 44. festival narodno-zabavne glasbe Ptuj 2013, ki je prinesel 20 novih polk in valčkov, ne nazadnje pa smo dobili tudi nove slavljence, in sicer ansambel Nemir, Poskočne muzikante in Štrajk.

Boris Kovačič iz Brežic

Televizijski gledalci so bili še najbolj navdušeni nad melodijo Da bi nekdo, ki so jo predstavili člani Ansambla Nemir, ki so za najboljšo izvedbo prejeli še Korenovo plaketo. Med klasičnimi kvinteti so navdušili Poskočni muzikanti iz Slovenske Bistrice, med ostalimi zasedbami pa Ansambel Štrajk iz Poljčan.

Najboljšo besedilo je napisala Majda Rebernik za skladbo Na sončni strani ulice, ki jo je predstavil Ansambel Vihar. Izvedbo, skladbe in besedila so na festivalu ocenjevali strokovna žirija, in sicer v sestavi Štefan Petek, Urška Čop Šmajgert, Fredi Simonič, Tomaž Guček, Janez Per, in komisija za besedila (Jože Šmigoc, Lilijana Klemenčič, Jože Skubic).

V času glasovanja je na našem najstarejšem narodno-zabavnem festivalu, ki sta ga vodila Sonja Voda in Marjan Nahberger, nastopil ansambel Slovenski muzikantje, prav tako eden starejših slovenskih ansamblov, ki je uspešen doma in v tujini in je za svoje kvalitetno muziciranje prejel vrsto mednarodnih priznanj. Spomnimo, da se je na festival prijavilo 20 ansamblov, na koncu pa so jih za veliki finale sprejeli deset.

Boris Kovačič iz Brežic
Ansambel Štrajk

Boris Kovačič iz Brežic
Poskočni muzikanti