Zabava

Če imajo Hrvati dva, imamo mi tri!

K.Š.
4. 9. 2013, 09.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav je svetovni fenomen 2Cellos hrvaško-slovenski tandem, ga velika večina medijev označuje za hrvaškega … Zato pa vam predstavljamo slovensko zabavno različico, ki ne navdušuje le z dvema čeloma, temveč kar s tremi čeli, nad katerimi pa se ne bohotijo gosti lasje kot pri svetovno znanem dvojcu.

3Cellos kmalu v živo!

3 čela, ki se pripravljajo na osvojitev Slovenije, so:

Sašo Kronnegger (bobni), 

Matjaž Marinko (kitara), 

Gregor Gerbec (kitara)

V naši lepi podalpski deželici deluje skupina treh izjemnih glasbenikov, ki so se kalili v znanih zasedbah in so se sedaj zlili v eno – v zasedbo 3Cellos. Fantje se z glasbo zabavajo in uživajo v repertoarju, ki na noge spravi marsikatero poslušalko. Njihov 'opus' obsega največje svetovne hite, ki so jih priredili na svoj način. 

Sašo Kronnegger
'Hud' smisel za humor!

Poleg glasbe pa 3Cellos navdušujejo tudi z izjemnim smislom za humor. O sebi vedo povedati: »Smo prav posebna, nadvse ekološka skupina, saj smo sestavljeni iz samih recikliranih glasbenikov, ki smo kilometrino nabirali v različnih zasedbah po svetu oziroma v okolici Ljubljane. Izvajamo popevke iz bogatega repertoarja vseh, ki jih srečamo. Naše izvedbe pa od drugih ločuje močan vpliv barjanskih folklornih elementov ter najpomembnejša stvar, uživanje v tišini. Zato uporabljamo pavzo med pesmimi in rundami za posebno izrazno sredstvo, s katerim obiskovalcem koncertov sporočamo, da je prostor namenjen tudi pogovoru, ne le poslušanju muziciranja treh kandidatov za upokojitev, ki se še vedno postavljajo z dosežki, ko so bile njihove telefonske številke trofeja vsakega pravega ženskega mobilnega telefona.«   

»Izjemno ohranjena čela se na koncertu zlijejo v eno samo bleščečo celoto, ki navduši se tako zahtevnega gledalca, morda tudi poslušalca …«

Kmalu v živo! 

3Cellos se bodo kmalu predstavili tudi v živo … Na že tradicionalnem Športfejstu, ki vsako leto v septembru privabi veliko število obiskovalcev. Sobota, 7. september, bo torej dan, namenjen športu in v večernih urah tudi zabavi, ki se bo odvijala na športnem parku Log – Dragomer in na kateri bodo poleg drugih kraljevali tudi 3Cellos.

Matjaž Marinko

 

Gregor Gerbec