Zabava

Nove ptujske viže in napevi

A.M.
30. 8. 2013, 22.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

S sklepnim dejanjem se bo nocoj na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju odvil 44. festival narodno-zabavne glasbe.

Slovenski muzikantje

Letos se je na tradicionalni festival prijavilo 20 ansamblov, nekateri niso ustrezali razpisnim pogojem. 15 ansamblov je bilo povabljenih na predizbor, ki je bil 26. maja v Preddvoru.

Na ptujski festival prijavljeni ansambli so prišli z vseh koncev Slovenije, v veliki večini zadovoljive kvalitete, precej izenačeni in konkurenca med njimi je bila precejšnja. Zaradi radijskih, televizijskih prenosov in snemanj festivala ter nastopanja v živo, je žirija postavila visoke kriterije ocenjevanja.

Tako so sprejeli 10 ansamblov, ki se bodo nocoj predstavili s po dvema novima skladbama. Na velikem odru ptujskega festivala bodo tokrat zapeli in zaigrali naslednji ansambli: Tapravi faloti (Kje si sreča, Boš batine dobil), Nemir (Da bi nekdo, Vedel sem), Vihar (Jutri, Na sončni strani ulice), Poskočni muzikantje (Življenje naj ti povrne, Super punca), Erazem (Zaljubljena v ta kraj, Je barba Ottavio faca), Vikend (Za lepši spomin, Zakaj si ne priznaš), Veseli Dolenjci (Povej dekle, Včasih), Mladika (V krogu vrti se življenje, Chat), Zlatih 6 (Skupaj v poletje, Zlata polka) in Štrajk (V srcu živel bom le za maj, Zapleši).

Izvedbo, skladbe in besedila bodo na festivalu ocenjevali strokovna žirija in komisija za besedila, prav tako pa bodo najboljšo melodijo izbrali tudi gledalci. V času glasovanja bo nastopil ansambel Slovenski muzikantje (na fotografiji) – eden starejših slovenskih ansamblov, ki je uspešen doma in v tujini in je za svoje kvalitetno muziciranje prejel vrsto mednarodnih priznanj.