Zabava

Hrvati nagnali priljubljenega pevca

M.V.
27. 8. 2013, 14.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hrvaško ministrstvo za kulturo je pred tremi leti zavrnilo prošnjo bosanskega pevca Halida Bešlića za hrvaško državljanstvo, pevec pa še danes ne razume, kako so bili lahko tako ignorantski do njega.

Mediaspeed

»Odgovorili so mi, da nisem nič prispeval k hrvaški kulturi. So pozabili, da sem bil pri njih razglašen za pevca leta? Nisem želel izkoristiti svoje priljubljenosti, zato sem za državljanstvo zaprosil po uradni poti, kot vsak drug, a prepričan sem, da bi mi vsak hrvaški predsednik odobril prošnjo,« je za bosanske medije povedal Halid Beščić.

Na Hrvaškem je želel kupiti hišo in v njej urediti apartmaje. »Mali hotel, nekaj, kar bi lahko oddajal. Nič velikega. Nisem velik poslovnež, živim bolje od povprečneža, a nimam veliko denarja,« je še dodal pevec, ki je izjemno priljubljen med Hrvati. »Več nastopam na Hrvaškem kot v Bosni, vem, da me imajo ljudje tam radi,« je še povedal Halid, ki ne namerava še enkrat zaprositi za državljanstvo, saj si je med tem uredil papirje za delo v Nemčiji. Slednje se mu nedvomno bolj splača!