Zabava

Tito sploh ni obstajal!

M.V.
26. 8. 2013, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Saša Broz je ena od treh naslednic Titovega premoženja in hči njegovega sina Miše. Dama v štiridesetih letih je ravnateljica Opere HNK Reka. Čeprav se v javnosti nerada pojavlja, se je odločila, da komentira namige agencije CIA, da njen dedek Josip Broz Tito ni bil Jugoslovan.

Facebook, Wikipedia

Pred nekaj dnevi je ameriška obveščevalna agencija na svoji spletni strani objavila tonski zapis, na podlagi katerega so naredili analizo, ki naj bi pokazala, da je bil Josip Broz Tito v resnici Poljak ali Rus. Mimo njihovih namigov ni mogla Titova vnukinja Saša Broz, ki trenutno vodi operno hišo na hrvaški Reki.

»Tokrat se zahvaljujem CII in vsem delavcem te agencije za večletni napor, ki so ga vložili v to, da odkrijejo pravo poreklo mojega deda. Poljak, pravijo, ali Rus. No, žal mi je, da moram razočarati dotično institucijo in javno oznaniti, da moj ded sploh ni obstajal, temveč je bil proizvod hipnotizirane množice, ki si je, da bi se zabavala in bi zafrknila CIO, izmislila svojega 'Čarovnika iz Oza'. Obstaja tudi dokaz, da sem jaz po rasi Brazilka, s poreklom s Kamčatke in da z zgoraj navedenim Titom nimam nobene zveze,« je zapisala Saša, ki dejstvo, da je v sorodu z legendarnim jugoslovanskim voditeljem, velikokrat občuti kot breme.

Moj ded sploh ni obstajal, temveč je bil proizvod hipnotizirane množice, ki si je, da bi se zabavala in bi zafrknila CIO, izmislila svojega 'Čarovnika iz Oza'.

Babica nikoli ni nehala ljubiti Tita

Njena babica Herta Haas, ki je pred tremi leti umrla v Beogradu, je bila druga Titova žena, v zakonu pa se jima je rodil sin Mišo - Sašin oče. Saša je ob njeni smrti medijem zaupala, da babica nikoli ni prebolela Tita ter da ga je ljubila do konca življenja. »Pred njeno smrtjo sem jo vprašala, kako to, da mu ni oprostila afere med vojno, a mi je razložila, da je njen ponos naredil svoje. Vseeno je vsak dan govorila o njem in zadnjh nekaj let živela v prepričanju, da je še vedno poročena s Titom,« je razložila Saša.