Zabava

Nesreča na izletu Tanje Žagar

Alesh Maatko
22. 8. 2013, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dobrnška Žagarija bi se lahko končala precej tragično. Po 'žaganju' in odhodu s turistične kmetije v dolino je namreč v ostrem in strmem ovinku avtobusu zablokiral hidravlični volan.

Alesh Maatko

Alesh Maatko
Nasmejani udeleženci Dobrnške Žagarije.

Po blejski Žagariji, ki je pred tedni pokala po šivih, so tako Tanjini oboževalci kot vsi željni zabave doživeli še eno dogodivščino, ki bo mnogim za vedno ostala v spominu. Več kot 70 udeležencev se je zgodaj zjutraj odpravilo na Štajersko. Po zanimivem strokovnem ogledu Muzeja premogovništva v Velenju in knapovski malici se je nasmejana druščina odpravila na Celjski grad, kjer so okusili vrvež srednjeveških časov, ki so ga uprizorili Vitezi belega volka. Nato se je prava Žagarija nadaljevala na turistični kmetiji, kjer ni manjkalo domačih dobrot, iger in plesa. Po 'žaganju' pa so se začele peripetije!

Alesh Maatko
Prave Žagarije ni brez žaganja ...

Po odhodu v dolino je namreč avtobusu zablokiral hidravlični volan. Kot so povedali udeleženci, se je pri volanu najprej nekaj pokadilo, nato pa se ni mogel premakniti ne levo ne desno. Še sreča, da se je nesreča (izteklo je olje) zgodila ob zelo počasni in previdni vožnji, drugače bi se lahko vse skupaj precej tragično končalo za poln avtobus udeležencev. In tako so se vsi udeleženci prestavili v drug avtobus, kar pa vsem skupaj ni pokvarilo razpoloženja, saj je ekipa poskrbela, da smo se še kako nasmejali. "Zdaj se boste lahko vsaj stiskali en ob drugem," so v šali dejali animatorji in veseli prepevali do druge ovire na cesti. Slab kilometer pred prizoriščem, kjer je nastopala Tanja Žagar, pa je potekala fantovščina, kjer so nagajivi fante na glavno cesto postavili 'šrango'. In znova smo stali, saj so se začela 'pogajanja', da prepoln avtobus spustijo dalje. Zahtevali so tako plačilo kot tudi to, da cel avtobus nekaj popije. A spretna Tina iz založbe Gong Records je vse skupaj vendarle prepričala, da so nas spustili naprej na Noč pod kostanji, kjer so vsi skupaj pričakovali nastop Tanje Žagar, ki je trajal skoraj tri ure. Tako pač je, s Tanjo je vsaka noč nora noč … in, kot kaže, tudi dan.

Alesh Maatko
Žagarca doživela krst po 'ta zadnji plati' ...

Toda to še ni vse! Na Žagarji je bilo še posebej zanimivo, saj se je Žagarjevi dogajalo. "Na Starem gradu v Celju so me krstili …, hm, kako naj rečem, s sabljo so me našeškali po ta zadnji plati. Sem rekla, da me lahko dvakrat, in sicer še po drugi strani, saj enkrat ni nobenkrat. Najprej so me nežno, ampak sem rekla, da imam raje bolj na grobo, potem pa je bilo v redu (smeh). Če smo že pri šeškanju, moram reči, da so nam že prej v muzeju premogovništva knapi polepšali dan s prav posebnim koledarjem. Dame smo bile zelo navdušene, saj so tam krasni, šarmantni in pravi fantje zgoraj brez. Ostale smo brez besed in odprtih oči. Zdaj vsaj točno vem, kateri dan v mesecu je, prej tega nikoli nisem vedela," je v smehu zaključila Tanja Žagar.

Žagarija tudi v dnevnem časopisu SVET24!