Zabava

»Slovenke imajo rade Bosance!«

C.P.
29. 7. 2013, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pogovarjali smo se z mladim bosanskim glasbenikom, ki je v Slovenijo prišel med vojno, ko je bil še deček. Med begom si je hudo poškodoval roko in prav zato je ob prihodu v Slovenijo začel 'vaditi' prste z najboljšo prijateljico – kitaro!

Facebook
Rusko pravi, da se Bosanci zelo radi se družijo in imajo za razliko od Slovencev radi sosede.

Kako pa se Bosanec počuti v Sloveniji? Rusko nam je odgovoril brez dlake na jeziku! 

Kako se počutiš kot Bosanec v Sloveniji?

Ah, nič drugače kot Slovenec ali lahko rečem kot Janez v Bosni. Dejstvo pa je, da so bila pričakovanja zelo velika in je bilo res zelo težko.

Kakšna se ti zdi razlika med Bosanci in Slovenci?

Mislim, da smo mi, Bosanci, nekoliko bolj odprti za nova spoznavanja. Zelo radi se družimo in za razliko od Slovencev imamo radi sosede (smeh).

Rusko je v teh dneh predstavil novo skladbo z naslovom Daj mi daj, ki vas bo gotovo spravila na noge, saj je v nalezljivih plesnih ritmih. Poletje je še vedno tu in Rusko je poskrbel tudi za poletno zabavo!

Kaj te je v naši državi najbolj razočaralo?

V Sloveniji me je najbolj razočaralo, da nam nekateri ne dajejo priložnosti … Zatirajo nas in zdi se mi, da nam ne dovolijo, da se prikažemo v pravi luči. Posledično ni načina, da bi prišli do pravega uspeha. Žal.

Pred kratkim si predstavil skladbo Balkanke, kakšne pa se ti zdijo Slovenke?

Slovenske ženske so idealne in znajo se zelo lepo urediti. Moram pa še priznati, da sem ugotovil, da imajo Slovenke zelo rade Bosance … Pa ne vem, zakaj (smeh).

Si že imel kakšno slovensko žensko?

Oh, ja, nekaj jih je pa res bilo (smeh).

Pred kratkim si se preselil iz Postojne v Ljubljano. Se je tvoje življenje kaj spremenilo, odkar živiš v prestolnici?

Ja, nekaj časa sem že v Ljubljani, spoznal sem nove ljudi in zdi se mi, da je tu več možnosti za uspeh. Dejstvo pa je, da tu življenje hitreje teče, za razliko od Postojne, kjer smo bolj zaspani. Tu, v Ljubljani, lahko res rečemo, da obstaja nočno življenje, in res je ogromno deklet … Za razliko od Postojne (smeh).

Facebook
V Sloveniji ga je najbolj razočaralo, da mu nekateri ne dajejo priložnosti..
Facebook
Prisluhnite novi Ruskovi skladbi Daj mi daj!