Zabava

Ekarti vabijo na špricer

A.M.
27. 7. 2013, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Člani ansambla Ekart so dejavni tudi poleti. Če je vročina prehuda, se gospodje, kot pravijo, radi odpravijo na požirek ali dva dobro ohlajenega …

Če je v teh vročih dneh le priložnost, jo fantje radi 'popihajo' na špricer. Sploh tedaj, ko po čudežu dobijo 'prost večer'. Del tega čudeža pa so razkrili tudi v novi skladbi Gremo na špricer, ki sta jo spisala Damjan Kolarič (glasba in priredba) in Barbara Kolarič (besedilo). Glede na to, da bodo fantje kaj kmalu slavili štirideseto obletnico ansambla, je vmes 'padlo' že kar nekaj rund. Na začetku leta pa so s prvo rundo zakorakali s priredbo skladbe Halleluyah, ki jo v izvirniku izvaja Leonard Cohen.

Ne pozabimo, da Ansambel Ekart v zasedbi Simon Štelcer, Marko Slavič, Robert Levstek, Barbara Kolarič, Andrej Ekart, Viktor Malec in pod vodstvom Damijana Kolariča, stopa po novi poti bogate glasbene in ustvarjalne preteklosti, ki jo je zaznamovalo delovanje izjemnega Jožeta Ekarta, ki se je z letom 2013 poslovil od delovanja v ansamblu. Nekoliko prenovljena zasedba se je pomladi pripravljala ravno na poletni čas, ko se ljudje družijo in veselijo na priljubljenih veselicah. Vsi člani se sicer radi spominjajo na začetna in izredno vesela leta, ki v spominih še vedno živijo. »Več sto gostij po bližnjih in okoliških krajih je rodilo številna prijateljstva, poznanstva in mnoge nepozabne trenutke. Kalili pa smo se tudi na glasbenem področju,« so zapisali.