Zabava

Alenkin recept za osvežitev je ...

A.M.
22. 7. 2013, 13.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Alenko Godec imajo festivali preprosto radi. In ona jim to ljubezen – z vsemi življenjskimi vzponi in padci – vrača, saj ima za seboj številne zmage in 25 let plutja v glasbenih vodah.

Alesh Maatko, Mediaspeed

Alenka, znova si nas presenetila z močno skladbo? Zdi se, da zoriš kot vino – starejše, kot je, boljše je?

Najlepša hvala. Ja, Aleš Klinar je bil med povabljenimi avtorji. Pred leti sva zares veliko sodelovala in skupaj z Anjo Rupel smo nanizali precej festivalskih uspehov. Njegovo povabilo sem sprejela po tem, ko sem slišala pesem, v katero je tudi Aleš od začetka močno verjel, in seveda mi ni žal. Ja, nekaj izkušenj že imam, pa tudi sam festival MMS je izredno sproščen festival, predvsem pa je končno pristal v pravih rokah. In jaz sem se tam vedno dobro počutila. Tudi letos!

Nagrade si bila, kot smo videli, še posebej vesela. Si jo morda pričakovala?

No, nagrado za glasbo je pravzaprav dobil Aleš. Bilo je nekaj zmede v zaodrju, tako da sem z veseljem prejela nagrado v njegovem imenu. A majčkeno si jo z njim vseeno delimo tudi ostali, ki smo sodelovali pri nastajanju pesmi, saj je prav vsak prispeval najboljši košček sebe, da smo njegovo glasbo dopolnili in je v portoroškem Avditoriju zares zazvenela veličastno. Sem bila pa vesela za Aleša in njegovo nagrado, ker si jo je zares zaslužil. Iskreno pa priznam, da sem bila zelo, zelo vesela tudi drugega mesta v skupnem seštevku točk, ki si ga delim z Enzom Hrovatinom. Po dolgem obdobju, ko nisem sodelovala na festivalih in nekaj časa ni bilo pesmi, napisane posebej zame, je to res prava stvar, nekakšna potrditev, ki daje nov zagon.

Na Kongresnem trgu si pred dnevi znova prepevala širšemu občinstvu …?

Bilo je nepozabno vzdušje, čeprav samo ob spremljavi pianista, kar je svojevrsten izziv. Tudi pesem Vse je ljubezen je prav lepo zazvenela samo ob spremljavi Mirana Juvana. Bil je topel večer v vseh pogledih.

Bo vmes kaj časa za sprostitev oz. počitnice; imaš kakšen recept za osvežitev? Morje res že težko čakam, saj je to tisti čas, ko se zares prepustim stvarem, v katerih uživam, in delam samo tisto, kar mi ugaja. Sicer pa sta senca in osvežilna pijača najboljši recept za osvežitev.

Bo jesen delovna, nas boš s čim presenetila?

Že avgusta se bo zvrstilo kar nekaj nastopov, o katerih bom obveščala tudi na svoji uradni FB strani. Nekaj idej, kar se novih pesmi tiče, se že rojeva, pred tem pa je nujno treba še nekaj časa pustiti skladbi Vse je ljubezen.

Alesh Maatko, Mediaspeed
Aleš Klinar (desno) med letošnjimi nagrajenci na MMS 2013.

Alesh Maatko, Mediaspeed
Alenka Godec in Slavko Ivančič

Alesh Maatko, Mediaspeed
Alenka Godec in Aleš Klinar