Zabava

Slovenija, dajmo že enkrat!

Alenka Sivka
20. 7. 2013, 23.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Miss Slovenije Maja Cotič si želi uspeti tudi za svojo državo.

Maja Slavec
Že kot mala se je rada lepo oblačila

Ko sem šla na pogovor z novo miss Slovenija, sem bila mešanih občutkov. Saj veste, kaj za vraga se bom pogovarjala z mladenko, ki morda niti dobro ne ve, kaj jo je doletelo. Pa sem se, na srečo, uštela. Maja Cotič je eno najbolj prijaznih, komunikativnih in zgovornih bitij na svetu. In povrhu vsega je res lepotica, zunaj in znotraj, tako da sem zdaj njena največja navijačica. In ji konec avgusta privoščim zares dobro uvrstitev na izbiranju za miss sveta pa še vso srečo v življenju! In stojim za tem.

Vse to in še več si preberite v najnovejši številki revije Obrazi!

Začela bom z zelo klasičnim vprašanjem: kako se dekle odloči, da bo šlo na takšno tekmovanje, se izpostavilo očem javnosti?

Že kot otrok sem na televiziji zelo rada gledala tekmovanja misic. Miss sveta sem oboževala. Že takrat sem vedela, da bom nekoč pristala na takšnem tekmovanju.

Res? Že kot punčka ste vedeli, da boste nekoč miss?

Kot majhna punčka. Že takrat sem se oblačila v lepe oblekice, mami kradla čevlje, jih obuvala, bila vedno pred ogledalom. In že moja teta mi je rekla: »Ti boš pa enkrat miss Slovenije!«

Ste bili torej lepotička?

Vedno sem imela kakšne lepe čopke, lepo sem bila oblečena. Bila sem prava punčka ali kakor mi rečemo: bambola! (smeh) Nekoč sem si ogledala lepotno tekmovanje in tam me je opazila Jelka Šajn. Ko me je povabila na izbiranje za miss Hawaiian Tropic, sem bila kar malce v šoku, saj so se mi začele izpolnjevati sanje. Ker pa so me vsi podprli, sem šla. Prišla sem do finala, potem pa zbolela in na njem nisem mogla sodelovati. Na naslednjem tekmovanju, na katero me je povabila, obraz Beauty vikend v Portorožu, sem zmagala. In mislila, to je zdaj to – češ, svoje sem dosegla. Pa me je letos spomladi spet poklicala in mi ponudila, da sodelujem na tekmovanju za miss Slovenije. Nekoliko sem omahovala, ker sem mislila, da sem že malo prestara – imam vendarle 24 let –, potem pa sem razmišljala naprej: v poslovnem in modnem svetu se ti odpre toliko in toliko vrat, pridobiš veliko poznanstev, spoznaš ogromno kultur, veliko pridobiš ... Poslovno področje me zelo zanima, zato sem se odločila, da sprejmem izziv.