Zabava

Za koga čuvajo ljubezen?

A.M.
19. 7. 2013, 08.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ansambel Igor in zlati zvoki, ki je pričel delovati pred 21 leti, s svojim delom navdušuje tako v domovini kot v tujini. Te dni so se odločili, da uspešno vižo Ljubezen še čuvam zate, ki je sicer starejšega datuma, malo oživijo in obudijo.

V dosedanji karieri so posneli 12 albumov v slovenščini ter še pet za nemško govoreče področje. Leta 1998 je bil njihov valček Zlatolaska izbran za najboljši slovenski valček. Spomladi pa so v Avstriji prejeli še nagrado Oberkrainer Award, ki jo podeljujejo najboljšim izvajalcem, ki igrajo v kvintetni zasedbi.

Še pred pričetkom ustanovitve ansambla Igor in zlati zvoki je njihov vodja Igor Podpečan igral bariton in bas v zadnji zasedbi ansambla Avsenik. Po tem, ko so Avseniki prenehali delovati, je vzel v roke harmoniko in ustanovil lasten ansambel pod imenom, ki ga poznamo še danes. Sprva je ansambel Igor in zlati zvoki deloval kot studijska zasedba, v kateri je sodelovalo nekaj glasbenikov in pevcev iz ansambla Avsenik.

V tem času so posneli dva albuma, ki sta vzbudila veliko zanimanje med ljubitelji narodno-zabavne glasbe. Zato je ansambel začel nastopati v živo, vsi skupaj pa so ostali zvesti značilnemu kvintetovskemu zvoku, kateremu so začel z leti dodajati vedno več lastnih idej – tako po kompozitorski  kot tudi aranžerski plati.