Zabava

Prišel, odpel in zmagal

17. 7. 2013, 19.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

21-letni nadarjeni glasbenik, ki je zadnje leto aktiven predvsem kot vokalist v oddaji Moja Slovenija, je bil na letošnjih 33. Melodijah morja in sonca izbran za najboljšega debitanta. Toda to ni edini uspeh, saj je simpatični pevec za zmagovalko šova Slovenija ima talent, Aljo Krušič, napisal komad, še preden je sedemnajstletno dekle zmagalo.

Alesh Maatko

»Sodelovanje z Aljo Krušič je prišlo zelo spontano. Še pred koncem Talentov se mi je zdelo, da ima res pevski talent in odličen občutek za interpretacijo pesmi. Zanjo sem torej napisal komad, še preden je zmagala. Pesem sem nato naslovil na založbo Menart, s katero kot zmagovalka zdaj sodeluje, in potrdili so mojo pesem oziroma idejo. S tem pa so dali tudi zeleno luč za snemanje in moram reči, da je Alja res odlična punca, ki bo, če bo šla v pravo smer, zagotovo ponudila še marsikaj,« nam je zaupal Alex Volasko, ki je zaznamoval letošnji poletni festival z lahkotno skladbo.

Alesh Maatko

Alex, na festivalu Melodije morja in sonca si bil izbran za najboljšega debitanta? S čim meniš, da si prepričal komisijo?

Zelo sem bil vesel, ko so poklicali moje ime. Na festival sem se odpravil brez visokih pričakovanj. Zdela se mi je dobra izkušnja, imel sem poskočen in poleten komad, pa sem si rekel, da je pesem kot nalašč za festival. Mislim, da sta komisijo prepričali moja spontanost ter prepričljivost na odru (tudi scenska). Rekel sem si – kar bo, pa bo. Zelo sem vesel nagrade Danila Kocjančiča, saj je to človek, ki je močno zaznamoval slovensko sceno.

Na odru si izžareval prav tisto poletno razigranost, ki smo jo na tem festivalu pogrešali, drži?
Seveda sem si želel pričarati poletno vzdušje – in mislim, da nam je skupaj z ekipo to odlično uspelo! Mislim, da so Melodije potrebovale prav to poletno spontanost, in pri nas so jo dobile dvestoodstotno.

So bile priprave na nastop dolgotrajne? Kako ste se z ekipo pripravljali na nastop?

Priprave na nastop (po pravici povedano) niso trajale dolgo! Skoraj do zadnjega tedna nismo vedeli, kako bo videti nastop. Vmes se je nekaj ekipe zamenjalo in do zadnjega sem držal pesti, da bi uspelo, kot smo si zamislili. In tudi je! Priprave so bile sproščene. Veliko smo se šalili in vsak je podal kakšno svoje mnenje oz. kakšen 'odrski gib', ki smo ga nato tudi uporabili. Žrebci so se na odru odlično odrezali!

Kaj nam boš sicer še ponudil to poletje, se odpravljaš kam na oddih, počitnice?
Poleti se odpravljam na morje v hrvaško Istro, potem grem (menda) še v Gardaland. Ja, po duši sem precej razigran mladenič, ha, ha, seveda pa se bomo z bendom tudi zaprli v studio in ustvarjali naprej. Plošča je izšla, odzivi so bili zelo pozitivni ... Sedaj pa je čas, da začnemo pripravljati nekaj čisto novega.

Morda za jesenski čas pripravljaš kakšen nov projekt?
V jeseni bo moj 'veliki' projekt verjetno faks, pa seveda nova skladba ter majhna klubska turneja z bendom. Termini bodo znani konec poletja in upam, da se na kakšnem od koncertov tudi vidimo! Do takrat pa uživajte Tam na Obali.

Alesh Maatko