Zabava

Slavnega tenorista ne bo v Ljubljano

STA / S.R.
15. 7. 2013, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sloviti španski tenorist Jose Carreras tudi v četrtek ne bo nastopil na Glasbenem poletu poletja na Gospodarskem razstavišču.

Reuters
Carrerasa ne bo v Ljubljano.

Njegov nastop naj bi 23. maja v poletnem avditoriju odprl festival, a so ga organizatorji zaradi nizkih temperatur tedaj prestavili na 18. julij. Kljub velikim pričakovanjem pa je bil tudi ta koncertni datum odpovedan. Carreras je Slovenijo v minulih letih že večkrat obiskal. V Ljubljani se je mudil tudi letošnjega februarja, ko je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija posnel novo ploščo. Album, ki bo izšel jeseni, je tenorist posvetil 25-letnici ustanovitve svoje fundacije za boj proti levkemiji.

Prav s simfoniki RTV Slovenija naj bi Carreras nastopil na Gospodarskem razstavišču. Kot je za STA povedal zadolženi za stike z mediji glede festivala Denis Papić, uradne razlage, zakaj je bil koncert naposled odpovedan, organizatorji niso podali.

Na spletni strani Gospodarskega razstavišča je zgolj objavljeno obvestilo, da je koncert odpovedan, vsi ki so kupili vstopnice, lahko te vrnejo na prodajnem mestu, kjer so jih kupili in kjer jim bodo vrnili denar.