Zabava

Maestrovci končali v celici

14. 7. 2013, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ne dolgo nazaj, v začetku leta 2013, je nastala posebna skupina šestih harmonikarjev, ki namerava predstavljati diatonično harmoniko povsem na svojevrsten in poseben način. In to drugačnost je v objektiv ujela tudi kamera TV veseljak.

Osebni album ansambla

Osebni album ansambla
Izdelek bo prava paša za oči.

Člani zasedbe Maestro For Te H6 so v Hostlu Celica v Ljubljani snemali prav poseben videospot. Želja je bila namreč v objektiv dobiti rešetke, saj je, kot so nam zaupali, po gradovih to zelo težko. Poleg Martina Težaka – svetovnega prvaka v igranju na diatonično harmoniko – v spotu, ki ga je posnela televizija Veseljak, nastopa še pet njegovih učencev, ki so se med drugim oblekli v zaporniške in vojaške oprave. Med učenci sta tudi Martinov sin Blaž in David Starešinič, ki je te dni v Italiji na evropskem prvenstvu v igranju na diatonično harmoniko zasedel odlično tretje mesto. Skupina šestih harmonikarjev ima tako pred seboj mnogo novih izzivov,  ki jih bodo predstavljali poslušalcem in gledalcem.

Med drugim že v četrtek, 18. julija, ob 20. Uri, na TV Veseljak, ko bo premierno predstavljen spot te nevsakdanje zasedbe, ki poleg etno glasbe igra tudi prirejene ljudske pesmi, domače uspešnice in svetovno znane melodije, ki pa jih na diatonične harmonike zaigrajo na poseben in pri nas še nikoli slišan način. Avtorske pesmi in aranžmaje znanih melodij za skupino pripravlja Martin Težak, se pa vključujejo z idejami aranžmaja in zgodbe vsi člani skupine.

Osebni album ansambla
Maestro For Te H6