Zabava

Njihovo poletje bo dišalo po rožmarinu

A.M.
13. 7. 2013, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pop-rock skupina Sons, ki je posnela že več kot 35 avtorskih pesmi, sodelovala z mnogimi priznanimi glasbeniki in nastopila več kot 550-krat, v letošnjem letu obeležuje ducat glasbenih let.

Miha Peroša

Javnost so prvič opozorili nase na natečaju Primorske zvezde 2003, kjer jih je opazil Jan Plestenjak. Sledil je prvi istoimenski album Sons (2005), predstavili pa so se na festivalih MMS, Slovenska popevka (skupaj z Alenko Gotar), Pesem poletja, kjer so prejeli tudi nekaj priznanj. Pesmi, kot so Aspirin, Shiora, Vse, kar imam ter Mostovi, pa še vedno najdejo mesto v etru radijskih postaj. Po izidu drugega albuma Barve (2009) se po nekaj kadrovskih spremembah v pomlajeni in bolj zagnani zasedbi vračajo na glasbeno prizorišče.

Na vokalu je Gašperja Gustinčiča zamenjal Gregor Ravnik, na basu je Petra Terčiča zamenjal Erik Filipčič, na klaviaturah pa je Gregorja Vlačiča nasledil Tomaž Boškin. Fantje napovedujejo osebni obisk petdesetih radijskih postaj po vsej Sloveniji, za tem sledi že težko pričakovani, tretji album Vrednote, ki naj bi luč sveta ugledal letos do januarja 2014. Skladba Rožmarin tako ponazarja osvežitev in dodaja piko na i novim izzivom.

»Izjemno sem vesel, da sem postal del te glasbene skupine, hkrati pa sem zelo ponosen na dobre odzive na skladbo; sploh glede na dejstvo, da je to moj prvi studijski komad,« nam je zaupal novopečeni pevec Gregor.