Zabava

Big Foot Mama zažigali z legendarnim kitaristom!

S.R.
12. 7. 2013, 11.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tradicionalna prireditev Pivo in cvetje, ki že od leta 1963 bogati družabno in kulturno življenje Laškega ter njegove okolice, se je včeraj začela s slavnostnim odpiranjem soda piva na odru Jubilejnik.

Pivo in cvetje
Big Foot Mama je zažgala z Warrenom Haynesom.

V čast okrogle letnice prve prireditve so organizatorji, poleg novega naziva koncertnemu prizorišču na mestnem trgu pri cerkvi, napolnili tudi ekskluzivno serijo piva Jubilejnik, ki so ga obiskovalci lahko prvič okusili šele nekaj sekund po uradni otvoritvi.

Več tisoč obiskovalcev je po slavnostni otvoritvi na odru Jubilejnik  v akcijo spravila Natalija Verboten, s pesmijo »Kolkr kapljic tolko let«, po več kot dvournem nastopu pa so  s hiti poletja občinstvo ogrevali vedno žurerski Kingstoni, nastop pa zaključili s povabilom najbolj vnetim plesalkam, da se jim pridružijo na odru.

Na odru Laško Club, ki je letos namenjen ljubiteljem akustične, zimzelene glasbe, so gostom posebno doživetje pripravili skupina Toxine, Maya je navduševala s svojim močnim vokalom ter svojevrstnim r'n'b, funk, soul in jazz nastopom, Gibonni je v izvrstni akustični izvedbi dober del koncerta odpel kar med publiko ter nazadnje, v spremljavi Big Banda Laško, še Oto Pestner, ki je ob koncu obeležil svoj glasbeni jubilej 45-letnega ustvarjanja, za darilo pa, iz rok organizatorjev prireditve, prejel tudi spominsko plaketo.

Na največjem, osrednjem odru Zlatorog – Jagoče, ki se letos ponaša z novim, večjim prostorom, je bila glasbena zasedba v tem večeru najštevilčnejša. Prireditev je otvorila ena izmed mlajših vendar izredno priljubljenih blues rock obarvanih skupin -  El Kachon, katerim je sledila skupina Avven, ki se ponaša z oznako »rock Vzhoda«.  Blues kitaristka Ana Popovič v spremljavi Mo'Better Love Banda, je s svojim nastopom publiko privedla do vrhunca, katerega sta do konca vzdrževali tako slovenska skupina Big Foot Mama, kot ameriška skupina Gov’t Mule, z grammyem nagrajenim rock kitaristom Warrenom Haynesom, ki je, za piko na i rokovskemu dogajanju, na oder stopil in s skupino Big Foot Mama zaigral Keep on rocking in the free World.

Pivo in cvetje
Odprtje sodčka.

Še ena letošnja novost je novo koncertno prizorišče v Kulturnem Centru Laško, ki je namenjeno ljubiteljem klasične glasbe. Danes so lahko poslušalci uživali v izvedbi pihalnega orkestra Brass Band Akademije za Glasbo Ljubljana.

Tudi nocoj bodo na odrih Piva in cvetja obiskovalci deležni izvrstnih glasbenih nastopov, saj bodo na odru Jubilejnik nastopili vsestranski Okrogli muzikanti, sledil pa jim bo eden izmed trenutno najbolj priljubljenih narodno zabavnih  ansamblov - Modrijani.

Na odru Laško Club se bodo predstavili Kladivo, Konj & Voda, Flora & Paris, Elevators ter Dan D Tiho, medtem, ko bo Kulturni Center Laško zasedel Orkester Mandolina Ljubljana.

Skupaj z obiskovalci odra Zlatorog – Jagoče bodo nocoj prizorišče v pravo rap in DJ sceno ponesli raper 6 Pack Čukur & The Hangover project, DJ-i Zeds (Sladica), Pier & FU (Roots in Session), Mike Candys ter Timo Mass.