Zabava

Pivo in cvetje letos s plačljivimi vstopnicami

STA / S.R.
11. 7. 2013, 09.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Laškem se danes začenja prireditev Pivo in cvetje, ki bo potekala do nedelje.

Pivo in cvetje

Letošnja prireditev je jubilejna, saj mineva 50 let od organizacije prve prireditve, ki je v zadnjih desetletjih postala najbolj množična turistično-zabavna prireditev v Sloveniji, zadnja leta pa prerašča tudi v mednarodni glasbeni festival. Letošnja prireditev je prinesla kar nekaj novosti. Glavno festivalsko prizorišče so tako letos prenesli na lokacijo v Jagoče, saj stara lokacija na Trubarjevem nabrežju ni omogočala izvedbe velikih glasbenih dogodkov. Vstop na novo lokacijo znaša deset evrov. Letos so organizatorji prireditve posebno pozornost namenili kampiranju, saj bodo vse lokacije kampov urejene ter opremljene s sanitarijami in tuši.

V glasbenem delu bo festival Pivo in cvetje gostil kar 37 glasbenih izvajalcev vseh žanrov, med katerimi je tudi pet mednarodnih glasbenih zvezd. Festival bo potekal na treh odrih, četrto glasbeno prizorišče pa bo v laškem kulturnem centru. V petek pa pripravljajo prvi "party" v zgodovini prireditve.

Pivo in cvetje je letos prvič opremljeno tudi z brezplačno mobilno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča, da so na tekočem s programom, lokacijami, prijatelji in obilico drugih informacij.

Vsako popoldne bo potekala prireditev Lepo je res na deželi, ki predstavlja bogato tradicijo in dediščino Laškega. Vrhunec prireditve bo v soboto, ko se bodo obiskovalci zazrli v Vodno simfonijo ob Savinji, ter veličastni ognjemet ob glasbeni spremljavi z gradu Tabor in Krištof.

Nedelja se bo tudi letos začela z Ohcetjo po stari šegi, zaključila pa se bo s parado Pivo in cvetje ter tradicionalnim koncertom pihalnih godb na Aškerčevem trgu. Na paradi bo sodelovalo več kot 500 nastopajočih.