Zabava

Razkrili ključ do uspeha

A.M.
10. 7. 2013, 18.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Člani vse bolj uveljavljenega ansambla Biseri, ki so na Vurberškem narodno-zabavnem festivalu pobrali kar dve nagradi, so razkrili skrivnostno formulo do uspeha: Umetnika sestavlja 10 odstotkov talenta in 90 odstotkov trdega dela!

Marko Novak

Marko Novak
Septembra bodo izdali drugi album.

Alen Klepčar, član ansambla Biseri, je ob tem dejal, da jim je to že pred časom zaupal njihov glasbeni vzornik. In res so bili člani pridni že od začetka letošnjega leta, saj so pripravljali nove skladbe. »Zadnje dni pred rokom za prijavo na festival smo dve od takrat nastalih skladb posneli v studiu Petra Finka na Dolenjskem in ju poslali na razpis, in sicer valček Midva, za katerega je besedilo prispeval Vili Bertok, melodijo in aranžma pa naš harmonikar Alen Klepčar, ter skladbo Punči, ni debate, ki je v celoti Alenovo delo. Tako kot ostala naša glasba, gre tudi tokrat za nekaj drugačnega, nekaj svežega za to zvrst glasbe,« so nam zaupali člani ansambla, ki so že na predizboru v Podnanosu poželi prijeten odziv poslušalcev, strokovna žirija pa jim je podelila vstopnico za finale.

»Pred razglasitvijo smo trepetali in mogoče upali na vsaj kakšno nagrado. Na oder so nas poklicali kot nagrajence za najboljšo skladbo po mnenju radijskih postaj, za polko Punči, ni debate. Nato smo morali že nazaj po naslednjo, in sicer po Slakovo plaketo za najboljšo izvedbo, ki nam jo je dodelila strokovna žirija. Za 'piko na i' pa nas je presenetila še glavna nagrada festivala – zlati zmaj. Še enkrat smo v roke prijeli instrumente in s širokimi nasmehi na obrazu še enkrat odigrali obe skladbi,« so nam zaupali člani ansambla Biseri.

Marko Novak
Lansko leto so prejeli srebrnega zmaja.