Zabava

Vpogled v zasebno življenje preminule pevke

STA / S.R.
3. 7. 2013, 14.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V londonskem judovskem muzeju so danes odprli razstavo Amy Winehouse: A Family Portrait (Amy Winehouse: Družinski portret), ki zvezdnico predstavlja v zasebni luči.

Reuters
V Londonu boste lahko pokukali v zasebno življenje Amy Winehouse.

Do 15. septembra si bodo obiskovalci tako lahko ogledali zbirko knjig, zgoščenk, oblek, čevljev, fotografij pa tudi magnetov za hladilnik pred dvema letoma preminule pevke. Obiskovalci bodo med knjigami, ki jih je imela Winehouseova na svoji knjižni polici, tako lahko videli delo Hunterja S. Thompsona "Kingdom of Fear", njene zgoščenke pa obsegajo široko paleto ustvarjalcev od Velvet Underground do Teene Marie.

Vodja muzeja Abigail Morris je za razstavo dejala: "Vsakič, ko se sprehodim po razstavi, najdem nekaj novega, kar me pritegne. Razstava je zelo iskrena, obiskovalec pa dobi občutek o resnični osebi - poleg tega, da je bila ikona popa, je imela Amy močno povezano in ljubečo družino."

Družina je pri postavitvi razstave odigrala pomembno vlogo, brat Winehouseove Alex je ob nekaterih eksponatih pripisal tudi komentarje. "Komentarji zelo dobro povežejo razstavo," je po poročanju britanskega časnika The Guardian pojasnila kustosinja razstave Elizabeth Selby.

Pri nekem eksponatu je tako pripis, kako je Winehouseova Alexu, ko sta bila še otroka, izmaknila knjigo o Snoopyju. Zdaj je knjiga ves čas z njim.

Z razstavo želijo v muzeju preseči pogled na Winehouseovo kot na razvpito zvezdnico. "Predstaviti jo želimo malce drugače, kot so jo prikazovali mediji," je pojasnila Selbyjeva.

Na ogled so tudi številne družinske in šolske fotografije, ki doslej še niso bile na ogled javnosti.