Zabava

Kate bo imela porod s carskim rezom

STA/M.J.
2. 7. 2013, 15.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Catherine, visoko noseča soproga britanskega prestolonaslednika Williama, naj bi rodila šele čez dva tedna, toda mediji se že od ponedeljka pred londonsko porodnišnico pripravljajo na fotografijo leta.

Reuters

Bo deklica po imenu Alexandra ali deček po imenu Wayne? Stave so že presegle zneske, ki so jih špekulanti stavili ob kraljevi poroki leta 2011. Pri stavah je nabor možnosti prav kraljevski - stavi se na vse, od spola do teže in barve las bodočega monarha, celo o tem, ali bo imela Kate porod s carskim rezom. Največ denarja so ljudje stavili na otrokovo ime.

Na seznamu prednjačijo tradicionalna imena. Med ženskimi imeni je na prvem mestu Alexandra, sledijo pa ji Charlotte, Elizabeth, Diana in Victoria. Med moškimi imeni so najpogostejša George, James in Louis.

Alexandra je srednje ime kraljice Elizabete II., Charlotte je srednje ime Kateine sestre Pippe in ime žene Kralja Georgea III., Victoria pa bi spominjala na najdlje vladajočo britansko monarhinjo.

Med bolj neverjetnimi izbirami so se znašli Twitterjev izraz Hashtag ter Wayne in Waynetta po lenobnih likih britanske komične televizijske serije. Druge možne izbire so tudi Psy po južnokorejski pop zvezdi ali North po imenu zadnjega otroka Kim Kardashian in Kanyea Westa.


Med špekulanti prevladujejo dekliška imena, saj naj bi Kate podatek o spolu skoraj ušel med nekim javnim nastopom.

Špekulira se tudi glede ostalih povsem nepredvidljivih stvari. Najbolj priljubljena izbira pri stavi glede barve las je rjava, sledijo jim svetli lasje ali črni. Rdeča, barva las novopečenega strica Harryja, pa je najmanj priljubljena.