Zabava

Cvet prve ljubezni Anite Kralj

A.M.
2. 7. 2013, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Anita Kralj, ki je glasbeno kariero pričela kot otroška pevka leta 1999, je ena izmed tistih slovenskih glasbenic, ki želi svoje znanje nadgraditi tudi z izobraževanjem. Pevka namreč na podiplomskem študiju na Akademiji za glasbo v Ljubljani študira orgle, vzporedno pa še glasbeno pedagogiko.

Aleksander Onišak

Letošnje leto je bilo za Anito Kralj v zabavni glasbi zelo pomembno, saj je pesem Tako lahko je reči ljubim te, ki jo je posnela z legendarno skupino Obvezna smer, postala veliki hit, za katero so z ekipo televizije TV Veseljak pred kratkim posneti tudi videospot. Pohvali pa se lahko tudi z že četrtim samostojnim orgelskim koncertom, ki ga je izvedla v prepolni cerkvi Sv. Trojice v Slovenskih goricah, kjer imajo tretje največje orgle v Sloveniji.

Te dni Anita Kralj stavi na novo pesem Cvet prve ljubezni, ki je na zadnjem albumu Igra mojega srca. Pesem je kot nalašč za poletni čas, ko veliko ljudi, predvsem mladih, doživi novo, morda tudi prvo ljubezen. Pesem Cvet prve ljubezni, v kateri je Anita odigrala na klavir in zapela spremljevalne vokale, pa je namenjena tudi starejši populaciji, ki se rada spominja prve ljubezni.