Zabava

Mladi godci čez mejo po nagrado

A.M.
30. 6. 2013, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nedavno je v sosednjem Loborju na Hrvaškem potekal že tradicionalni festival, na katerem so uspešno nastopili tudi slovenski ansambli.

Osebni album ansambla

Posebnost festivala Loborfest 2013 je v tem, da morajo ansambli nastopati v narodnih nošah, ki so značilne za njihovo pokrajino, ena od tekmovalnih skladb pa mora biti izvedena z baritonom. V konkurenci petnajstih ansamblov iz Slovenije so med drugim nastopili tudi Mladi godci, ki so prejeli nagrado zlati bariton za skladbo Všeč si mi, ki je delo Bogdana Marolta in Igorja Osredkarja ter nagrado za najbolj všečen nastop s strani glavnega sponzorja prireditve Občine Lobor. Mladi godci sicer v tem času veliko igrajo in že polnijo termine za drugo leto. V prihodnjih dneh odhajajo tudi v studio Tadeja Miheliča in kmalu boste lahko prisluhnili čisto novim skladbicam, ki so kot nalašč za vroče poletje.

Prav tako je bil na festivalu uspešen tudi ansambel Jug, ki je nastopil s skladbo Počakaj še malo, za katero je besedilo napisala Vera Šolinc, pod glasbo in aranžma pa se je podpisal Aljoša Černelč. Ansambel Jug je namreč prejel srebrni bariton, kar je odličen uspeh za mlado zasedbo, katere najmlajši član šteje 13 let, najstarejši pa 19.