Zabava

S talentom do nagrade

1. 7. 2013, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na festivalu Vurberk so vse bolj uspešni Popotniki prejeli plaketo Jožeta Šifrarja za najboljšo večglasno vokalno izvedbo, poleg tega pa še srebrnega zlatega zmaja. Fantje se zanašajo predvsem na izkušnje ter talent.

Osebni album, Marko Novak

»Uvrstitev na tem festivalu nam zelo veliko pomeni, saj smo si že od začetkov želeli osvojiti Šifrarjevo plaketo za večglasno petje, tako da nam kljub ostalim nagradam, ki smo jih tudi prejeli na festivalu, ta pomeni daleč največ,« nam je zaupal Mitja, član Popotnikov. Fantje so ob tem še dodali, da so se zaradi vsakdanjih obveznosti bolj skromno pripravljali na festival. »Imeli smo seveda nekaj vaj pred festivalom, drugače pa smo se bolj zanašali na izkušnje in talent,« so dodali člani ansambla, ki bodo poletje preživeli delavno na odrih gasilskih veselic, porok ter podobnih prireditev.

Pa jih je rezultat glede na bolj skromne priprave presenetil? »Kar se tiče rezultata, bi lahko rekli, da da in ne. Pravzaprav smo upali na nagrado, na glas pa si o tem nismo upali govoriti, tako da se nam je ob razglasitvi rezultatov iz srca odvalil velik kamen.« Naj še omenimo, da so za skladbo Dovolj sem že star, s katero so se predstavili tudi na Vurberku, posneli čisto nov spot v produkciji TV Veseljak, ki si ga lahko ogledate na TV Veseljak.

Osebni album, Marko Novak