Zabava

Ne William, Marcus bo prvi v rokah držal kraljevega dojenčka

M.V.
30. 6. 2013, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Približuje se dan, ko bo britanska kraljeva družina bogatejša za še enega člana. Vojvodinja Catherine pa bo na dan poroda ob strani stal Marcus Setchell. Kdo je ta sivolasi šarmer, ki bo prvi v rokah držal kraljevega potomca?

Profimedia

Zdravniku Marcusu Setchellu je bila dodeljena pomembna vloga – vodil bo namreč skupino ginekologov, ki bodo pri porodu pomagali vojvodinji Catherini. Slednja naj bi nekje sredi julija rodila prvega otroka. In kdo je ta 69-letnik, ki se bo spopadel s tako veliko odgovornostjo? Marcus ima pravzaprav veliko skupnega s Kate. Rad ima umetnost, je odličen tenisač, med njegove hobije pa spadata tudi veslanje in jadranje. Podobne stvari obožuje tudi vojvodinja!

Najljubši zdravnik kraljice Elizabete

Ginekolog že vse od leta 1990 velja za najljubšega zdravnika kraljice Elizabete, ki ga je leta 2005 tudi odlikovala za njegovo dobro delo. Setchell je nasledil ginekologa Georga Pinkerja, ki je na svet pomagal princema Williamu in Harryju. Prisoten je bil ob rojstvu lady Lousie, prve hčerke princa Edwarda, pet let pozneje je na svet pomagal tudi njenemu bratcu Viscountu Severnu. Pred leti je Cammili opravil histerektomijo, poskrbel pa je tudi za vojvodinjo Catherine, ki je na začetku nosečnosti trpela zaradi hude slabosti.