Zabava

Zajčki z novo zajčico

A.M.
21. 6. 2013, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred kratkim so glasbeni zajčki ujeli novo zajčico, saj se jim je pridružila pevka Tjaša Hrovat, ki smo jo do sedaj poznali iz zabavnih glasbenih voda.

Osebni album izvajalca

Ansambel Zajc, ki že dobra tri leta skrbno sledi glasbeni poti pokojnega Nika Zajca, so do sedaj sestavljali štirje fantje (Jure, Anže, Primož, Robert). Toda fantje po novem ne bodo več sami, saj se jim bo pridružil ženski vokal.

Anže Šuštar nam je zaupal, da so iskali pevko, ki bi se pridružila njihovi zasedbi, za to so imeli tudi avdicijo, na katero se je prijavilo kar veliko deklet. So se pa spomnili na Tjašo in njen glas, saj so pred dobrima dvema letoma že sodelovali na nekem nastopu. Mlada pevka je seveda privolila in se jim pridružila. Ob tem pa je dejala, da nima nobenih predsodkov zaradi žanra glasbe, poleg tega ji je všeč njihov način dela. Hrovatova je ob tem pripomnila še, da v Sloveniji premalo cenimo, kar je naše, in da se ji ne zdi prav, da dajemo prednost vsemu tujemu. Nova ekipa ob tem že pripravlja prvo avtorsko skladbo, ki jo bodo posneli letos poleti. Za namig lahko povemo, da bo skladba govorila o domačem kraju, kar je logično, saj jabolko po navadi ne pade daleč od drevesa. »Pokojni Niko Zajc nam je zapustil veliko ponarodelih skladb, ki govorijo o lepotah domačega kraja,« so nam zaupali zajčki in nova zajčica.