Zabava

Ko zabava češka ABBA

20. 6. 2013, 10.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V ljubljanskih Križankah se je z nastopom češke glasbene zasedbe Abba cz Revival zgodil težko pričakovani koncert, posvečen legendarni švedski skupini Abba, eni največjih pop skupin vseh časov.

Alesh Maatko
Spomnimo, da je bila skupina ABBA, ki je slavila na evrovizijskem parketu leta 1974, v obdobju 1972–1982 najuspešnejša švedska skupina vseh časov, ki je prodrla na svetovni trg, ne nazadnje pa je prodala več deset milijonov plošč, kar jih uvršča med svetovne rekorderje.

Čeprav je bila scenografija v Križankah precej bolj skromna in mnogo manj bleščeča, kot so napovedovali plakati, so obiskovalci več kot uživali ob večnih uspešnicah, kot so Waterloo, Mamma Mia, Knowing Me Knowing You, S. O. S, Chiquitita, Take A Chance On Me, Voulez Vous in številnih drugih.

Češka ABBA cz Revival je, kot pravijo, ena boljših tovrstnih skupin, ki z izvirno kostumografijo, plesno koreografijo, odlično interpretacijo poslušalca popelje po zgodovini skupine Abba. Čeprav nastop zasedbe Abba cz Revival v Ljubljani ni v celoti upravičil vseh teh presežnikov – glede na to, da se pri ABBI pričakuje kar nekaj blišča in kiča –, so ljudje zimzelene uspešnice prepevali še dolgo v noč! Spomnimo, da je bila skupina Abba, ki so jo sestavljali Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson in Anni-Frid Lyngstad in je slavila na evrovizijskem parketu leta 1974, v obdobju 1972–1982 najuspešnejša švedska skupina vseh časov, ki je prodrla na svetovni trg, ne nazadnje pa je prodala več deset milijonov plošč, kar jih uvršča med svetovne rekorderje