Zabava

Severina razburila s homoseksualnostjo

M.V.
17. 6. 2013, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hrvaška pevka Severina je na svojem profilu na Facebooku izrazila podporo homoseksualcem in s tem šokirala Hrvate.

Mediaspeed

»Skrbijo me slabi in nestrpni nameni. Strah me je zahteve za referendum v imenu družine (U ime obitelji), ki pa nima nobene zveze z družino,« se je na pobudo, ki se je izoblikovala na Hrvaškem v želji, da bi se v ustavo vpisal 'zakon je skupnost moškega in ženske', na Facebooku odzvala hrvaška pevska zvezda Severina. Poudariti želi, da gre v tem primeru nedvomno za manipulacijo ljudstva. »Uporabljajo čustva ljudi, razlagajo jim, da je družina ogrožena, vse to, da bi nekomu drugemu povzročili gorje, da bi nekdo drug postal drugorazredni državljan,« pravi pevka.

Nekateri so prepričani, da bo to škodovalo njeni karieri, a pevka se s tem ne obremenjuje, saj je priznala, da jo skrbijo slabi in nestrpni nameni nekaterih sodržavljanov.

Večina bi morala zaščititi manjšine

Glasbenica je priznala tudi, da ne želi verjeti, da živi v državi, v kateri bi večina manjšini odvzela pravice, ki se jih sploh ne tičejo. »Homoseksualci nas prav v ničemer ne ogrožajo. Lepo bi bilo živeti v državi, ki bi spoštovala vse vere in narodnosti ter vse različnosti. Mi, večina, bi morali zaščititi vsako manjšino in dati vsaki manjšini iste pravice, kot jih imamo sami. Samo tako bo za vsakega življenje pravično, vsak posameznik pa bo ponosen, da živi na Hrvaškem,« je še dodala Severina.