Zabava

Slovensko pevko blokirali zaradi golote

M.V.
11. 6. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska pevka Saška Lendero je pred skoraj mesecem dni predstavila novo pesem Mamma Mia, ki jo je na spletu v treh tednih poslušalo več kot 150 tisoč ljudi, nato pa se je zgodilo nekaj, česar pevka še danes ne razume. Svetovni strežnik YouTube je zablokiral posnetek, Saško pa je prijava zaradi golote, ki je v videu sploh ni, močno prizadela.

Arhiv Lendero&Co;

»V mojem videospotu ni nobene golote in ne morem si predstavljati, zakaj bi nekdo prijavil video, kot je moj. Gre le za kolaž fotografij, ki so bile večinoma že objavljene. Lahko samo ugibam, kaj je botrovalo prijavi, ker vem, da ne bi sama tega nikoli nikomur naredila. Očitno jim je šlo nekaj v nos,« nam je razložila Saška Lendero in dodala, da se je podobno v preteklosti zgodilo tudi z drugimi uspešnimi slovenskimi pesmimi. »Odstranili so recimo videospota skupine Skater in Tine Maze, Brigito Šuler pa so blokirali, tako kot mene,« pravi pevka.

Take hudobije kažejo, v kakšnem svetu živimo

Njen video za pesem Mamma Mia je zablokiran za mlajše od osemnajst let in pevko to razumljivo žalosti. »Malo sem žalostna, ne le zaradi svoje pesmi. Žalostno je, da si ljudje delamo take stvari, nagaja se ljudem, ki nikomur nič nočejo. Tako nagajanje tudi tistemu, ki doseže umaknitev, ne prinese ničesar dobrega. Verjamem, da se dobre ali slabe stvari nekje nabirajo in ti pozneje posvetlijo ali potemnijo življenje. Raje se borimo za pomembne stvari. Stopimo skupaj, ko je treba,« je povedala Saška in dodala, da tovrstne hudobije veliko povedo o ljudeh in svetu, v katerem živimo. Vmes je blokiran video že nadomestila z novim, v katerega je vključila same 'oblečene fotografije'. Glede na to, da si ga je v prvih treh dneh ogledalo že več kot 20 tisoč ljudi, sklepamo, da zna iti tudi ta kmalu po stopinjah svojega predhodnika!

Arhiv Lendero&Co;
Ena od spornih fotografij, zaradi katerih so video slovenske pevke prijavili in zablokirali. O goloti ni ne duha ne sluha!