Zabava

Poskočni muzikanti najboljši v Evropi

A.M.
10. 6. 2013, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Ruhpoldingu v Nemčiji, kjer je potekal Grosses Oberkrainer Festival, je slavil naš ansambel. Nesporni zmagovalci so postali Poskočni muzikanti.

Osebni album ansambla

»V težki konkurenci petih ansamblov iz Slovenije, Nemčije, Avstrije smo dosegli prvo mesto. Ta zmaga nam je v veliko poplačilo, da se trudimo in delamo v pravi smeri. Radi imamo staro kvintetovsko glasbo, vendar jo predstavljamo na svoj način, sodobnemu času primerno. Nismo obremenjeni s časovnimi opazkami, vendar s tem, kar leži v čustvih. Na našem repertoarju se zelo pogosto pojavljajo manj znane skladbe slovenskih kvintetov ter  viže  naših severnih sosedov. Ravno zaradi tega mislim, da smo drugačni in da nas ljudje sprejemamo takšne, kot smo – svobodomiselne, odprte za vse novosti,« je dejal Martin Juhart, vodja zasedbe Poskočni muzikanti, ki je letos že prejela nagrado Oberkrainer award za najobetavnejšo kvintetno zasedbo v Evropi.

Na glasbenem festivalu Grosses Oberkrainer je med drugim nastopilo več narodno-zabavnih zasedb, od slovenskih so poleg Poskočnih nastopili še Slovenski pozdravi in Gorenjski zvoki. Poskočni muzikanti so med najbolj obetavnimi mladimi glasbeniki pri nas in tudi v Evropi. Po mnenju strokovne komisije so tokrat zasluženo slavili, osvojili pa so tudi drugo mesto po izboru gledalcev. Prvo nagrado občinstva so prejeli domačini Die Junge Waidhofner Buam.