Zabava

Katere tegobe rešujejo glasbene gobe?

A.M.
7. 6. 2013, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vse tegobe rešujejo te gobe ... Vsaj tako se glasi slogan narodno-zabavnega ansambla Jurčki, ki je z ekipo TV Veseljak v Polhovem Gradcu posnel nov videospot.

Začetki Jurčkov segajo v leto 2003, ko so kot fantovski trio prvič zaigrali skupaj na Ermanovcu. Tomaž, Jure in Boštjan so takrat (konec septembra) na gobarski razstavi s pomočjo napovedovalke Saše Pivk Avsec dobili ime Jurčki.

Ansambel, ki rad poskrbi za veselo razpoloženje na različnih praznovanjih, igra tudi priljubljeno zabavno glasbo. Pred dnevi so z ekipo TV Veseljak, ki je med drugim posnela že lepo število glasbenih videospotov, posneli nov videoizdelek. Za natečaj pred kratkim ukinjene oddaje Na zdravje so posneli pesem, ki opeva lepote Polhovega Gradca. Snemanje je potekalo v produkciji televizije Veseljak, in sicer v graščini Polhov Gradec ter v parku. Na snemanju je bil poleg članov ansambla prisoten tudi konjiček, nastopile pa so tudi narodne noše, značilne za tiste konce. Jurčki so poskrbeli tudi za kondicijski trening, saj so se z inštrumenti podali še na hrib nad Polhovim Gradcem, da so za potrebe videospota ujeli mesto še z višine.

Spot si že lahko ogledate na TV Veseljak, Jurčke pa čaka delovno poletje in jesen, saj bodo obeležili deseto obletnico delovanja.

 

Še več narodno-zabavnih vsebin v časopisu SVET24.