Zabava

Slovenski plesalec skoraj živi na letalu

Mojca Vakselj
2. 6. 2013, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenski plesalec Anže Škrube zadnje mesece skoraj živi na letalu. Vodja skupine Maestro in svetovno priznan koreograf je kar naprej na poti med Evropo in Los Angelesom, ki je postal njegov drugi dom. Trenutno se mudi v Sloveniji, saj je pred dvema mesecema začel sodelovati tudi s hrvaško pevko Severino.

Arsen Perić

Odgovoren je za vse koreografije na njeni turneji Dobrodošao u klub, za projekt pa pravi, da ga kljub manjši finančni vrednosti z lahkoto primerja s svetovnimi.

»S Severino smo se poznali že prej kot umetniki, a nam nikoli ni uspelo priti skupaj. Zdaj je končno prišel ta veliki projekt, turneja, za katero mislim, da je nedvomno  ena ključnih v njeni karieri,«  nam je razložil Anže, ki je v zadnjih letih nastopal s kar nekaj svetovnimi zvezdniki. »Projekt Dobrodošao u klub  lahko brez zadržkov  primerjam s svetovno produkcijo. Čeprav je finančno še vedno veliko manjši, nam je vsem v čast, da nas primerjajo s svetovnimi umetniki, kar pomeni, da je izdelek dober,« je komentiral plesalec in koreograf.

Slovenija bo vedno njegov dom

Čeprav zadnji dve leti večino časa preživi v Los Angelesu, je Slovenija v njegovem srcu še vedno prva. »Slovenija bo vedno moj prvi dom. Iskreno povedano, sem vesel, da sem našel svoj tempo, da sem lahko kar naprej v gibanju. To me ne utruja, ampak mi daje dodatno motivacijo. Sem človek, ki ne more biti dolgo pri miru. Ugaja mi, da menjam lokacije, atmosfero in ne nazadnje tudi podnebje!« nam je razložil Škrube. Nadarjeni umetnik za razliko večine, ki srečo v karieri poskusi v mestu angelov, ostaja zvest plesu, delo na drugih področjih sveta zabave pa ga ne zanima. »Zagotovo ostajam le pri plesu. Več kot plesu se posvečam v koreografiji in več kot plesalec delam kot koreograf. Tam je to zelo ločeno in glede na to, da sem tam manj kot dve leti, sem lahko zelo vesel, da že toliko delam kot koreograf. Pri tem bom vztrajal še naprej,« je zatrdil Anže.

Ni še našel dekleta, ki bi razumelo njegovo kariero

Ker je kar naprej napoti, Anže težko najde predstavnice ženskega spola, ki bi lahko sledile njegovemu hitremu tempu. »Trenutno sem samski, ker moj življenjski slog ne dopušča resnega razmerja. Za zdaj še nisem našel dekleta, ki bi preneslo mojo kariero. Sem še v fazi iskanja,« nam je malo za šalo in malo zares povedal koreograf, ki se je v Los Angelesu nazadnje lotil nečesa, tudi zanj povsem novega. »S še nekaj plesalci sem snemal za videoigrico Mortal Kombat. Snemali smo v 3D-tehniki, in ko bo vse posneto, bodo po nas naredili like za računalniško igrico,« nam je razložil.

Škoda, da si slovenski plesalci ne upajo več

Škrube je kljub mladosti jasen primer tega, da se tudi danes, v času recesije, da živeti le od plesa. »Dokler bodo slovenski plesalci mislili, da ne morejo živeti od plesa, tako tudi bo. Gre za drug nivo volje po nabiranju znanja, napredovanju. Slovenija je še vedno zadrta pri teh stvareh. Če bi vsi razmišljali bolj z odprtimi glavami, bi se nivo še dvignil, čeprav se Slovenija že zdaj lahko pohvali z izvrstnimi plesalci! Škoda je le, da si ne upajo več,« je prepričan Anže, ki čez lužo najbolj pogreša mamino hrano. »Mama me pogreša in jaz njo. Kar naprej pogrešam tudi domača kosila. Ko se vrnem domov, mi mama skuha purana v smetanovi omaki z domačim krompirčkom. Pogrešam tudi njene solate, ker do danes še nisem jedel takšne, ki bi bila tako dobra kot njena,« je priznal plesalec, ki ga vedno bolj cenijo tudi čez lužo.