Zabava

Domov, med angele

Sonja Javornik
27. 5. 2013, 16.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sin priznane astrologinje in parapsihologinje, pa tudi ljubiteljice narave, je zapisal, da je Meta Malus konec dojemala le kot del življenja, zato tega tudi ni prej oznanjala ali se poslavljala.

Mediaspeed
Napovedala je smrt Ivana Krambergerja,padec Pahorjeve vlade in zmago SDS.

Spominjali se je bomo po tem, kar je počela najraje in s srcem do zadnjih dni.

Najbližji sorodniki in prijatelji astrologinje in parapsihologinje Mete Malus težko verjamejo, da so še pred dobrima dvema tednoma nič hudega sluteč nazdravljali za njen enainšestdeseti rojstni dan. Ampak dama, ki je razkrivala prihodnost, je bila skrivnostna o svojem zdravstvenem stanju. Po petih letih je namreč izgubila boj s smrtonosno boleznijo.

A ona se ni obremenjevala. Raje se je veselila poti v lepši svet, kot je ta, v katerem nas bombardirajo s slabimi novicami. Medtem ko je sama tudi po službeni dolžnosti poslušala osebne tragedije, s svojimi težavami ni želela obremenjevati drugih. Želela si je, da se je spomnijo kot pozitivne osebe, ki je za vse okoli sebe naredila veliko dobrega.

Meta je bila najbolj ponosna na enaintridesetletnega sina Iztoka, ki se je rodil v zakonu, ki se je končal že pred dobrima dvema desetletjema.

Življenje je posvetila temu, da pomaga drugim, nekoč tudi tako, da jim je stregla dobrote v gostilni, ki jo je imela na Brdu. Bila je samosvoja in se ni bala ovinkov in težkih preizkušenj. Že pri sedemnajstih letih je odšla od doma, saj jo je mikal študij v Italiji, kjer je živela šest let. Zdaj je že dlje živela v Domžalah, odmaknjena od drugih, saj je imela že zaradi svojega dela veliko stika z ljudmi, ki so od nje pričakovali vsaj spodbudno besedo v težkih preizkušnjah. Ni čudno, da je na koncu ostala brez energije za boj za zdravje, ko pa je energijo tako nesebično delila vsem naokrog.

Še celo dan, preden je morala spet v bolnico, kjer so ugotovili, da ji ne morejo več pomagati, je na spletni strani objavila zadnji horoskop.

Meta je bila izjemna dama in lepa ženska. Za astrologijo pri nas je bila izjemno pomembna, saj je svoje delo opravljala strokovno. Njen posel je bil povezan s planeti in ne dvomimo, da si je za drugi dom našla takšnega, v katerem bo vse bolj preprosto, kot je bilo doslej. Doslej smo jo potrebovali za razlago zvezd, zdaj pa bomo zvezde gledali sami in čakali, da nam kak utrinek javi, da je Meta našla, kar si je želela. Lepši svet, v katerem ne bo bolečin, kakršne so jo spremljale v času boja z nepremagljivo boleznijo.