Zabava

Gerard Depardieu kot tat umetnin

STA / J.P.
18. 5. 2013, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Francoski igralec Gerard Depardieu bo nastopil v akcijskem trilerju Turquoise (Turkiz), ki ga bodo snemali v njegovi novi domovini - Rusiji.

Wikipedia
Gerard Depardieu

Depardieu bo odigral glavno vlogo francoskega tatu umetnin, ki pride v Moskvo, da bi razrešil brutalni umor svojega sina. Film bo režiral Philippe Martinez.

"Navdih za film smo iskali v tradicionalnih akcijskih filmih, kot je Gran Torino Clinta Eastwooda," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal režiser Martinez.

Ob Depardieuju bo v filmu v vlogi baletne plesalke in koreografinje ter lastnice kluba nastopila britanska manekenka in igralka Liz Hurley, ki je v Rusijo prispela v torek in na Twitterju navdušena zapisala: "Živjo Moskva!"

"Snemanje filma se bo uradno začelo v glavnem mestu Republike Čečenije v torek, 21. maja, ko bo Depardieu projekt predstavil medijem," je za dpa dejal predstavnik za odnose z javnostmi producentov filma Viktor Bayazitov. Dodal je, da bo kar nekaj prizorov posnetih na severnem delu gorovja Kavkaz.

Depardieu je letos v rodni Franciji povzročil pravo razburjenje, s tem ko je sprejel rusko državljanstvo, ki mu ga je v januarju ponudil ruski predsednik Vladimir Putin.