Depardieu bo odigral glavno vlogo francoskega tatu umetnin, ki pride v Moskvo, da bi razrešil brutalni umor svojega sina. Film bo režiral Philippe Martinez.

"Navdih za film smo iskali v tradicionalnih akcijskih filmih, kot je Gran Torino Clinta Eastwooda," je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal režiser Martinez.

Ob Depardieuju bo v filmu v vlogi baletne plesalke in koreografinje ter lastnice kluba nastopila britanska manekenka in igralka Liz Hurley, ki je v Rusijo prispela v torek in na Twitterju navdušena zapisala: "Živjo Moskva!"

"Snemanje filma se bo uradno začelo v glavnem mestu Republike Čečenije v torek, 21. maja, ko bo Depardieu projekt predstavil medijem," je za dpa dejal predstavnik za odnose z javnostmi producentov filma Viktor Bayazitov. Dodal je, da bo kar nekaj prizorov posnetih na severnem delu gorovja Kavkaz.

Depardieu je letos v rodni Franciji povzročil pravo razburjenje, s tem ko je sprejel rusko državljanstvo, ki mu ga je v januarju ponudil ruski predsednik Vladimir Putin.