Zabava

Naravnost v finale ali pa naravnost domov?!

14. 5. 2013, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenska evrovizijska predstavnica Hannah, ki se bo nocoj v prvem predizboru borila za vstop v finale, je mnogo bolj prepričana v svoj uspeh kot pa kažejo stavnice.

Alesh Maatko

Alesh Maatko

Naša interno izbrana evrovizijska predstavnica Hannah si je, ob natrpanem programu, te dni vzela tudi nekaj časa za ogled mesta. Z ekipo novinarjev se je namreč s turistično ladjico odpravila po kanalih Malmöja, kjer je spoznala zgodovino tega tretjega največjega mesta na Švedskem, ki zadnje dni dobesedno živi z največjim glasbenim šovom v Evropi.

Alesh Maatko

Kot smo izvedeli je Malmö eno najstarejših in ne nazadnje tudi najbolj industrializiranih skandinavskih mest, ki je se je prilagajal tako času kot tudi razvoju. Zadnja leta se mesto izjemno hitro razvija, v mestu pa se gradi takorekoč na vsakem koraku. Prebivalci so med drugim precej dobro povezani tudi z danskim Københavnom na drugi strani ožine, s katerim ga povezuje øresunski most.

Alesh Maatko

In ravno povezovanje med narodi je značilno tudi na evrovizijskem parketu, kar je spoznala tudi naša Američanka, ki se je zblišala s številnimi predstavniki, pred dnevi se je med drugim spoznala tudi z avstrijsko predstavnico Natalie Kelly.

Alesh Maatko

V Sloveniji živeča Hannah se sicer, kot nam je zaupala med izletom, na stavnice ne ozira, saj verjame v svoj uspeh. Prav tako je poudarila, da so organizatorji izjemno profesionalni, saj si za vsako državo, bodisi veliko ali malo, vzamejo toliko časa, da so na koncu vsi zadovoljni. Pevka je sicer od druge vaje v Malmöju kar sama, saj so morali plesalci zasedbe Maestro odpotovati nazaj v domovino, kjer so jih čakale vaje s Severino. A vsi dvomi, da bi na odru nastopila sama, so odveč, saj so se že vrnili na prizorišče zločina, kjer vse skupaj pred nastopom čaka še generalka. Hannah je za zaključek dejala, da se na odru, v kreaciji Jelene Proković odlično počuti, ter da bo takšen tudi njen nastop, torej vrhunski.

Svet Evrovizije v dnevnem časopisu SVET24.