Zabava

Hannah: Razočarana sem!

Iz Malmöja Alesh Maatko
15. 5. 2013, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prvi evrovizijski izbor je za nami, med 16 državami,ki so se za vstop v veliki finale potegovale nocoj, je preboj uspel Moldaviji, Litvi, Irski, Estoniji, Belorusiji, Danski, Rusiji, Belgiji, Ukrajini in Nizozemski. Slovenska predstavnica Hannah kljub odličnem nastopu, na finalnem odru ne bo nastopila.

Alesh Maatko
Hannah na velikem evrovizijskem odru. Žal ni prepričala gledalcev in komisije!
"Precej sem presenečena, ker sem ponosna na našo skladbo, ponosna sem na Maestro in na vse nas. Žal, nam ni uspelo priti v finale. Opravili smo izjemno delo. To je moderna dub-step skladba, ki morda ni bila popolna za evrovizijsko občinstvo, a nimam nobenih obžalovanj. Imela sem se odlično in zelo sem uživala – v vsaki minuti in nič ne bi spremenila. Tako pač je, tako je življenje, mi pa gremo naprej," sporoča Hannah.

Za uvrstitev v finale je, vsaj po mojem mnenju, pomembna dobra skladba, ki je – če je iz pravega testa – lahko odpeta tudi v nacionalnem jeziku, brez potrebnega kiča in vseh dodatkov na odru. Pirotehnika, ki je spremljala kar nekaj izvajalcev in vse ostalo, kar nekaterim jemlje dih, je draga zadeva. Govori se, da se znesek vrti okrog 10.000 evrov za nastop. Menda si ga je letos zaželela tudi Slovenija, toda glede na aktualne zadeve na sončni strani Alp, se to ni zgodilo in verjetno ne bi pomagalo pri uvrstitvi.

Hannah in spremljevalni plesalci iz skupine Maestro žal tokrat niso prepričali evrovizijskih gledalcev in nacionalnih žirij, ki so odločili, da se skladba Straight into Love ne uvrsti v finale. Koreograf scenskega nastopa je Anže Škrube, za kostumografijo pa je poskrbela Jelena Proković.

Alesh Maatko
Hannah med svojim nastopom v Malmo Areni.

V prvem evrovizijskem izboru so se sicer predstavili:

Avstrija: Natália Kelly – Shine; Estonija: Birgit – Et Uus Saaks Alguse, Slovenija: Hannah – Straight Into Love, Hrvaška: Klapa s mora – Mižerja, Danska: Emmelie de Forest – Only Teardrops, Rusija: Dina Garipova – What If, Ukrajina: Zlata Ognevich – Gravity, Nizozemska: Anouk – Birds, Črna gora: Who See – Igranka, Litva: Andrius Pojavis – Something, Belorusija: Alyona Lanskaya – Solayoh, Moldavija: Aliona Moon – O Mie, Irska: Ryan Dolan – Only Love Survives, Ciper: Despina Olympiou – An Me Thimasai, Belgija: Roberto Bellarosa – Love Kills ter Srbija: Moje 3 - Ljubav je svuda.

Alesh Maatko
Novinarska konferenca prvih finalistov.

Preboj v finale je uspel Moldaviji, Litvi, Irski, Estoniji, Belorusiji, Danski, Rusiji, Belgiji, Ukrajini in Nizozemski.

Svet Evrovizije ekskluzivno v časopisu SVET24.